RAD S BREGOVIĆEM BIO JE PRIVILEGIJA: Frontmen Gipsy Kingsa za Kurir pred veliki koncert u Beogradu "SRPSKA PUBLIKA JE NEVEROVATNA"
Foto: Totalisimo

ne propustite

RAD S BREGOVIĆEM BIO JE PRIVILEGIJA: Frontmen Gipsy Kingsa za Kurir pred veliki koncert u Beogradu "SRPSKA PUBLIKA JE NEVEROVATNA"

Kultura -

Prepoznatljivi po jedinstvenoj fuziji tradicionalnog flamenka, rumbe i modernih zvukova, bend Džipsi kings (Gipsy Kings), predvođen Andreom Rejesom, nastupiće 19. maja u Beogradu na vodi.

Porodičnu tradiciju pretvorili su u globalni muzički trend i fenomen, a nose titulu ambasadora romske muzike. Njihov nezamenljivi miks gitara, strastvenih vokala i zaraznih ritmova stvorio je legendarne pesme koje su obeležile generacije, a koje će zapevati zajedno s domaćom publikom.

Džipsi Kings
foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

U razgovoru za Kurir Andre Rejes otkriva planove za nastup u Beogradu, deli sećanja na našu zemlju, a govori i o životu na točkovima i glasinama.

Da li ima treme pred nastup i šta spremate za novi susret s publikom?

- Treme uvek ima, ali je pozitivna. Na scenu ćemo doneti naš prepoznatljivi spoj flamenka, popa i latino ritmova, uz neka posebna iznenađenja. Iako ne mogu da otkrijem previše, mogu vam obećati da ćemo izvoditi omiljene klasike, ali i neke retke bisere, koji će sigurno oduševiti našu publiku.

Kako se pripremate za nastupe uživo, posebno kada je reč o energičnim pesmama poput "Bamboleo"? Imate li neki tajni recept?

Džipsi Kings
foto: Jeff Moore / Zuma Press / Profimedia

- Kombinacija fizičke i mentalne pripreme je od velike važnosti. Fokusiramo se na temeljno vežbanje kako bismo osigurali da naš nastup bude ujednačen i besprekoran. Što se tiče tajne formule, ključ je u kanalisanju naše strasti i povezivanju s publikom na dubokom nivou.

Da li imate neku posebnu priču o vašim nastupima u Srbiji?

- Uvek nam je nezaboravno kad nastupamo na ovim prostorima. Energija i entuzijazam srpske publike su neprocenjivi. S njima smo delili neke neverovatne trenutke na sceni. Posebno su nam ostali u sećanju trenuci kada je masa pevala s nama, stvarajući nezaboravan osećaj jedinstva i radosti.

Kako biste opisali uticaj balkanske muzike na vašu muziku?

Džipsi Kings
foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

- Uticaj je neosporan. Inspiraciju crpimo iz bogatih melodija, ritmova i tradicije Balkana, utkavajući ih u naš jedinstveni zvuk. Možete čuti elemente balkanske muzike koji se prepliću kroz naše pesme, dodajući dubinu i bogatstvo našoj muzici.

Tokom godina Džipsi kings su ostavili dubok trag u svetu muzike. Koje su to vrednosti ili poruke koje želite da ostavite kao nasleđe kroz vašu muziku?

- Naša muzika zaista predstavlja jedinstvenu kombinaciju flamenka, popa i latino ritmova. Proces komponovanja pesama za nas je zajednički napor koji crpi inspiraciju iz našeg kulturnog nasleđa, ličnih iskustava i muzičkih uticaja. Trudimo se da očuvamo prepoznatljiv zvuk Džipsi kingsa, a da pritom ostanemo verni našim korenima, istovremeno istražujući nove kreativne puteve u našoj muzici. Tokom godina težili smo tome da širimo radost, strast i kulturnu aprecijaciju kroz našu muziku. Naše vrednosti - ljubav, jedinstvo i slavljenje života - sjaje u svakoj pesmi koju izvodimo. Nadamo se da ćemo ostaviti nasleđe pozitivnosti, inspiracije i povezanosti kroz našu muziku, dodirujući srca publike širom sveta.

Dosadi li vam ponekad život na sceni i na točkovima?

Džpsi Kings
foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

- Ovakav život može biti zahtevan, ali takođe je neverovatno ispunjavajući. Energija i uzbuđenje nastupanja za naše fanove daleko nadmašuju sve izazove s kojima se suočavamo.

Sarađivali ste 2012. godine s Goranom Bregovićem. Kako se sećate tih dana u studiju?

- Njegov jedinstveni muzički stil i kreativna energija doneli su osvežavajuću perspektivu našoj muzici i fantastično smo se zabavljali radeći zajedno u studiju. Bila je privilegija sarađivati s takvim talentovanim umetnikom, čuvam sećanja na te dane s velikim zadovoljstvom.

Goran Bregović
foto: Milos Tesic/ATAImages

Šuška se da pripremate duet s našom pevačicom Zejnom.

- Trenutno ne mogu ništa da potvrdim, ali smo uvek otvoreni za saradnju i istraživanje novih muzičkih puteva. Ko zna šta budućnost nosi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track