"KAD PORASTEM BIĆU PRODUCENT" - 19. PRODUCENTSKI DAN organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti, a ove godine je HUMANITARAN
Foto: Katarina Marković

DIPLOMSKI RAD

"KAD PORASTEM BIĆU PRODUCENT" - 19. PRODUCENTSKI DAN organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti, a ove godine je HUMANITARAN

Kultura -

Manifestacija "Producentski dan" održaće se 31. maja i 1. juna 2024. godine. Ona predstavlja diplomski rad studenata Katedre za Filmsku i TV produkciju, Fakulteta dramskih umetnosti, koja je godinama unazad podržana od strane Ministarstva kulture, a ove godine uključili su se i Filmski centar Srbije kao i ogranak Media Desk Srbije.

producentski dan
foto: Bob Živković

Manifestacija se tradicionalno održava jednom godišnje još od 2005. godine, a ovaj, 19. po redu Producentski dan, organizuje se pod sloganom „Kad porastem biću producent“.

Tema je inspirisana detinjstvima klase 2020. godine koja ovoga puta organizuje producentski dan i diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti. Ova tema je izuzetno važna jer se osvrće na televizijski i filmski program za najmlađe u Srbiji i regionu, kakav je on i zašto ga ima vrlo malo.

producentski dan
foto: Katarina Marković

Cilj manifestacije je predstavljanje radova studenata Filmske i TV produkcije, kao i promovisanje profesije producenta i predstavljanje značajne uloge koju Katedra za Filmsku i Televizijsku produkciju ima u edukaciji kadrova u oblastima medija, kulture i umetnosti.

Takođe, cilj je i povezivanje Alumnija katedre sa aktuelnim studentima, ali i povezivanje studenata iz stranih gostujućih zemalja sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine gosti Producentskog dana biće studenti i profesori sa Fakulteta scenskih umetnosti u Sarajevu, Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu i Univerziteta iz Majamija.

producentski dan
foto: Katarina Marković

Takođe, ove godine uveden je i humanitarni karakter manifestacije. Kako se tema tiče najmlađih, doneta je odluka da “ulaz” na ovogodišnji Producentski dan bude donošenje odeće, igračaka i higijenskih proizvoda koji će biti donirani svratištima za decu bez roditeljskog staranja. Ko nije u mogućnosti da donese stvari, imaće priliku da pošalje SMS ‘1’ na 3030 za organizaciju BUDI HUMAN.

Program čine projekcije studentskih radova, predavanja uspešnih producenata i gostiju iz regiona, kao i ceremonija dodele nagrada, nakon čega će biti priređen koktel i muzički program.

producentski dan
foto: Katarina Marković

Studenti IV godine koji čine organizaciju su Marta Alimpijević, Katarina Bugarin, Ana Dajović, Danilo Joković, Marija Glušič, Luka Kovačević, Jelena Petković, Ksenija Minić, Marta Ćuprić, Mina Leontijević, Natalija Gavrilović, Milica Stolić i Mila Todorović.

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track