PIVO SNAGU DAJE: Čovek pokrenuo 244 tone težak Praterski točak

U Beču završen Oktobar fest

PIVO SNAGU DAJE: Čovek pokrenuo 244 tone težak Praterski točak

Ludi svet -
Iako je već oborio rekord time što mu je helikopter sleteo na rame, kako je kazao, pokretanje Praterskog točka sopstvenom snagom, bio je jedan od najvažnijih projekata

BEČ - U bečkom luna parku ""Prater“ danas su oborena dva svetska rekorda - Franc Miler je svojom snagom pokrenuo 244 tone težak „Praterski točak“, ispred koga je austrijskim nošnjama plesalo čaki 157 parova.

Miler je, samo uz pomoć jedne merdevine, koja je sprečavala da prokliza, zaljuljao gondolu sve dok nije počeo da se pokreće čitav točak, koji je znamenje glavnog grada Austrije.

„Svi u svetu znaju za Praterski točak“, istakao je Miler posle postavljanja rekorda koji u Ginisovu knjigu rekorda ulazi po 14. put.

Iako je već oborio rekord time što mu je helikopter sleteo na rame, kako je kazao, pokretanje Praterskog točka sopstvenom snagom, bio je jedan od najvažnijih projekata.

Za realizaciju rekorda, kojim je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, Miler se, kako je rekao, pripremao pola godine.

Drugi rekord je postavljen time što se 157 parova, obučeni u austrijsku nošnju, okupilo na trgu ispred „Praterskog točka“. Pet minuta parovi su u nošnjama igrali uz muziku austrijskog orkestra narodne muzike.

Ovim rekordima ujedno je završen „Oktobar fest“ u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track