GREŠKA U PRORAČUNU: Građevinci u Kini napravili zgradu na sred autoputa
Foto: Printskrin YT

Objekat više

GREŠKA U PRORAČUNU: Građevinci u Kini napravili zgradu na sred autoputa

Ludi svet -
Kao najjeftinije rešenje, autoput sa osam traka na tom je delu sužen je na četiri, a stanari ovog dela kompleksa ostali su "zaglavljeni" nasred prometnog puta

Kineski građevinci morali su da suze autoput napola kako bi zaobišli zgradu koja je greškom izgrađena na sred trase. Na ovo rešenje su se odlučili kako bi izbegli ogromne troškove iseljenja stanara.

Problem je bio u tome što su stanovnike ovog kompleksa u gradu Xianu u provinciji Šanksi nedavno preselili na novu lokaciju kako bi napravili mesto za park.

Zbog toga, stanari su se razbesneli i poručili da neće ponovo otići ukoliko im se dobro ne plati.

Kao najjeftinije rešenje, autoput sa osam traka na tom je delu sužen je na četiri, a stanari ovog dela kompleksa ostali su "zaglavljeni" nasred prometnog puta.

Jedan od stanara, Shing Su, ispričao je da su ih prvo preselili dok su gradili park Daming i obećali im nove, moderne stanove, a završili su na mestu na kojem je uskoro počela izgradnja autoputa.

Novi autoput je trebalo da reši problem gužvi u saobraćaju, a ovim rešenjem on je samo bacanje novca i traćenje vremena, poručili su stanovnici.

http://www.youtube.com/watch?v=tSGHV-MetAQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track