Najveća bundeva od 922 kilograma za Noć veštica

Glavna atrakcija u Njujorku

Najveća bundeva od 922 kilograma za Noć veštica

Ludi svet -
Džinovska bundeva, koja je došla iz doline Napa u Kaliforniji, biće glavna atrakcija "ukletog parka" koji će ovog vikenda biti otvoren u njujorškoj Botaničkoj bašti

Najveća bundeva na svetu, teška 922 kilograma, predstavljena je juče u Njujorku, gde je vajar Rej Vilafejn već počeo da je obrađuje kako bi bila spremna za predstojeću Noć veštica.

Džinovska bundeva, koja je došla iz doline Napa u Kaliforniji, biće glavna atrakcija "ukletog parka" koji će ovog vikenda biti otvoren u njujorškoj Botaničkoj bašti povodom svetkovine koju prate kostimirane zabave, horor filmovi i priče strave i užasa.

Vilafejn je objasnio da već danima radi na "ukletom parku" u kom će biti izložene razne bundeve pretvorene u ogromne biljke mesožderke i druge stravične kreature. Nekoliko od ovih izloženih bundeva-skulptura teške su preko 500 kilograma.

Prošle godine, izložba, koja je veoma poplarna u Njujorku, morala je da bude zatvorena ranije nego što je bilo predviđeno zbog uragana Sendi.

"Nisam ni sanjao da ću raditi na najvećoj bundevi na svetu", izjavio je oduševljeni Vilafejn, 44-godišnji bivši prosvetni radnik koji je pre nekoliko godina postao "profesionalni skulptor bundeva".

Botanička bašta u Njujorku očekuje da će ovog vikenda njenu izložbu bundeva strave videti više od 150.000 posetilaca. Noć veštica se u SAD slavi 31. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track