NOKAUTIRAO TIGAR AJKULU: Preživeo zahvaljujući bokserskim refleksima!
Foto: Reuters

Nije hteo da umre

NOKAUTIRAO TIGAR AJKULU: Preživeo zahvaljujući bokserskim refleksima!

Ludi svet -
Premreo sam od straha. Bilo je boriti se ili umreti, zato sam počeo da je udaram što sam snažnije mogao, kazao je surfer (27)

HONOLULU - Amerikanac Džef Horton je surfovao prošle nedelje zajedno sa desetak prijatelja nadomak havajske obale kada ga je napala tigar ajkula.

Odlučan da ne završi kao doručak opasnom predatoru, 27-godišnji surfer, koji je ranije trenirao boks, jednostavno je nokautirao zver.

"Premreo sam od straha. Bilo je boriti se ili umreti, zato sam počeo da je udaram što sam snažnije mogao", kazao je Horton u izjavi za havajski list "Garden ajlend".

Mladić je očigledno zadržao bokserske reflekse koji su mu spasili život. "Zadao sam joj nekoliko dobrih udaraca, a jednom sam uspeo da je snažno zviznem u oko", ispričao je Horton, dodajući da je ajkula na kraju priznala poraz i pobegla.

Njegovi prijatelji su mu tada pritrčali u pomoć i odvukli ga na plažu."Jedan oduševljeni turista me je častio pićem", naveo je hrabri surfer koji tvrdi da mu ova "mala avantura" nije uništila volju za surfovanjem kojim namerava da se bavi "do kraja života".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track