STRASTVENE: Ribe glasnim seksom uznemirile celi komšiluk!

Previše bučne

STRASTVENE: Ribe glasnim seksom uznemirile celi komšiluk!

Ludi svet -
Mužjaci žabovki svaku noć od 22 sata do jutra ispuštaju neobične zvuke tokom vođenja ljubavi da su se pojedini stanovnici Hajta odselili kod prijatelja

Stanovnike Hajta, dela britanskog primorskog grada Sauthemptona, iz noći u noć budi neobično brujanje koje traje od 10 uveče pa sve do jutra, i koje nekima smeta toliko da su se na spavanje privremeno preselili kod prijatelja.

U nastojanju da utvrde uzrok ove noćne misterije, naučnici su preduzeli obimno istraživanje, a rezultat je bio da uzrok zvuka najverovatnije predstavlja seksualni život riba žabovki, koje iz noći u noć vode ljubav u obližnjem zalivu.

Ribe su, naravno, već neme, ali žabovke su specifična vrsta riba dvodihalica, donekle nalik vodozemcima, čiji mužjaci u vreme parenja ispuštaju karakteristični zvuk kojim privlače ženke i ukazuju im na svoje prisustvo, slično kao žapci.

Ovo oglašavanje može da potraje satima i često postaje sve glasnije i glasnije, jer se mužjaci međusobno nadmeću i pokušavaju da jačinom zvuka nadjačaju rivale. Prisustvo gradskog naselja u neposrednoj blizini pri tom još više "zaoštrava situaciju", jer brujanje ovih neobičnih riba postaje još glasnije zbog odjeka među zgradama i usidrenim brodovima.

Posmatrači koji prate situaciju tvrde da je zvuk koji se može čuti u vodama Sauthemptona veoma sličan takozvanom "brujanju zapadnog Sijetla", koje je u ovo doba prošle godine mučilo delove tog američkog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track