NAJBOLJI PROFESOR IKAD: Ofarbao kosu u roze zbog opklade sa učenicima

Mesec borbe protiv raka dojke

NAJBOLJI PROFESOR IKAD: Ofarbao kosu u roze zbog opklade sa učenicima

Ludi svet -
Učenici su ponudili svom omiljenom profesoru da oboji bradu u roze ako oni za festival skupe 10 kilograma slatkiša

David Robinson ima 62 godine i predaje sociologiju u jednoj srednjoj školi u Vašingtonu. On se opkladio sa svojim učenicima da će obojiti kosu i bradu u roze, ako oni za jedan festival uspeju da skupe ogromnu količinu slatkiša.

Radilo se o 21. kilogramu slatkiša. Sve je započelo kada su čuli da se za Mesec borbe protiv raka dojke prodaju roze ekstenzije.

Učenici su ponudili svom omiljenom profesoru da oboji bradu u roze ako oni za festival skupe 10 kilograma slatkiša. Ali, on je opkladu još uozbiljio pa je rekao kako će obojiti i kosu i bradu u roze ukoliko skupe 21. kilogram slatkiša.

Učenici su se ujedinili i nije im zapravo trebalo mnogo da skupe toliku količinu slatkiša. A profesor je pokazao da je čovek od reči pa je nedelju dana dolazio u školu s roze obojenom kosom i bradom.Sve je posebno zanimljivo jer profesor Robinson uskoro odlazi u penziju. O svemu kaže: "Bilo je užasno gledati moju majku kako umire od te grozne bolesti. Zato sam pomislio da je ovo odlična prilika da učinim nešto oko toga i skrenem pažnju na tu bolest. Jedan profesor možda nije mnogo, ali odjednom me svi znaju i znaju zašto sam to uradio, što je zaista odlično. Uvek dođe vreme da moramo da vratimo društvu ono što nam je dalo, a to vreme je sada za mene došlo."

Inače, profesor poslednjih 15 godina radi u školi, a pre toga je skupio čak 24 godine staža u vojsci i ratni je veteran. "Moji učenici znaju da sam bio instruktor za preživljavanje u ratnom vazduhoplovstvu i da volim različite izazove. Odmah sam im rekao da su i igri i da će to sve biti moja kazna." Kaže simpatični profesor David Robinson.

http://www.youtube.com/watch?v=RGEN1TAbz14

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track