VERUJE DA POSTOJE: Američki novinar traži vampire po Srbiji!

U potrazi za istinom

VERUJE DA POSTOJE: Američki novinar traži vampire po Srbiji!

Ludi svet -
Dejvid Ono posetio je grob prvog vampira Petra Blagojevića u selu Kiseljevu, gde je sahranjen prvi zvanični vampir

Američki reporter Dejvid Ono u potrazi za vampirima stigao je u Srbiju! Kako kaže u svojoj reportaži Rumunija ubire slavu na vampirima, a u stvari je prvi zvanični vampir sahranjen na zabačenom groblju u Kisiljevu u Srbiji.

On se uputio i posetio grob na kojem piše da tu počiva Petar Blagojević, a u blizini se nalaze još nekoliko nadgrobnih spomenika na kojima ništa ne piše.

Još 1725. godine napisano je da će Petar Blagojević ustati iz groba i da će loviti meštane. Amerikanac je uspeo da razgovara sa potomkom prvog vampira na svetu.

"Nikada se nije pričalo o Petru", rekao je i dodao da se nikada ne raspravlja kako je to biti potomak vampira.

Austrijskom hirurgu se pripisuje da je on kriv za pomamom za vampirima na svetu. On je sa svojom jedinivom 1732. otišao u unutrašnjost Srbije u potrazi za dokazima o vampirima. U svom izveštaju kaže da je prisustvovao iskopavanju groba na kom je bio zakucan kolac. Napisao je da je video stvorenje i čuo stravičan vrisak. U tom izveštaju je prvi put upotrebljen termin "vampir" i od tada je vampiri deo srpske kulture.

Ekipa iz Kalifornije je obišla i Zarožje koje je poznato po legendarnom Savi Savanoviću. Spomenuo je i verovanje da vampiri žive u vodenicama i da proganjaju meštane.

REPORTAŽU AMERIČKOG NOVINARA MOŽETE DA POGLEDATE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track