Zagrepčani živeli s duhovima: Ujutru bi osetili miris kafe i pečenih jaja...

Nisu bili sami

Zagrepčani živeli s duhovima: Ujutru bi osetili miris kafe i pečenih jaja...

Ludi svet -
Hrvatski novinari istražili su priče-legende o vampirima i demonima koje lede krv u žilama. Muškarac pokušavao da gurne ključ u bravu, ruka bi mu se ukočila, a ključ bi ispao...

U Hrvatskoj je puno viđenja duhova. Pojavljuju se u raznim oblicima - senama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku... Najčešće su to duhovi pokojnika. Hrvatski novinari istražili su priče-legende o vampirima i demonima koje lede krv u žilama.

"Čak se i pas čudno ponašao. Znao je da se zagleda u neku tačku na zidu. Činilo se da gleda u nekoga, a nije bilo nikoga. Ponekad bi se strašno uplašio, počeo da se trese, a potom pobegao i sakrio se pod sto, priča par iz okoline Zagreba, koji se 2006. uselio u kuću obraslu bršljanom.

Već prve noći shvatili su da nisu sami. Doduše, najpre su pomislili da su u kući provalnici. Muškarac se u gaćama i s nožem sjurio sa sprata ne bi li oterao lopova. Ipak, lopova nigde nije bilo, a zvukovi su neprestano dopirali. Sve smo pregledali. Nije bilo nikoga.

- Sve smo pregledali. Nije bilo nikoga. Legli smo i zaspali, a ujutro nas je probudio miris kuvane kafe i pečenih jaja iako u blizini nije bilo suseda - govore. Bilo im je čudno, ali nisu obraćali pažnju. Međutim, to se ponavljalo. Svako veče slušali su lupkanje, otvaranje vrata, korake. Svako jutro u isto vreme do njihovog je kreveta dopirao miris kafe i jaja. Čak su i njihovi prijatelji, kad su ih posećivali, govorili da je u kući neugodna atmosfera, da osećaju pritisak i teško dišu.

Muškarac je imao i poteškoće s otključavanjem ulaznih vrata kuće. Pokušao bi da gurne ključ, ali ruka bi mu se ukočila, a ključ bi ispao. Sve se umirilo kada su se pojavile vrane. One navodno pomažu dušama da pređu u drugi svet.

- Činilo se kao da neko ne želi da uđemo - govori par. Dve godine su trpeli. Zastrašujući noćni zvukovi postajali su sve slabiji te su utihnuli. Nekoliko meseci posle nestao je i miris nečijeg doručka. Nikad nisu saznali šta se to u njihovom domu događalo, ali su primetili da se sve umirilo otkad su se oko kuće pojavile vrane. Te ptice navodno pomažu duši pokojnika da pređe u drugi svet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track