POGLEDAJTE: Dan vožnje metroom bez pantalona

Obeleženo u svim većim gradovima

POGLEDAJTE: Dan vožnje metroom bez pantalona

Ludi svet -
Vozovi i tramvaji u svim većim gradovima – od Brisela do Pekinga i Sofije do Sidneja bili su prošle nedelje prepuni golih nogu i raznolikog donjeg veša
1 / 3

U čak 60 gradova širom sveta, 12. januar tradicionalno predstavlja dan kada se u metro ulazi samo u donjem vešu.

Sve je počelo kao šala koju je osmislila grupa komičara Improv Everywhere 2002, tako što je zbunila nekoliko zbunjenih saputnika, ali je od tada vožnja bez pantalona postala svetski fenomen.

Vozovi i tramvaji u svim većim gradovima – od Brisela do Pekinga i Sofije do Sidneja bili su prošle nedelje prepuni golih nogu i raznolikog donjeg veša.

Pravila su jasna – ko želi da učestvuje u obeležavanju Dana, mora nositi donji veš, dok gore treba da nose normalnu garderobu.

Poželjno je da učestvuju čak i osobe koje na posao nose kravatu, košulju i sako, jer to događaju daje još smešniji ton. Učesnicima je zabranjeno da razgovaraju jedni s drugima i savetuje im se da rade ono što bi i inače radili u metrou – čitaju novine ili knjgu ili jednostavno gledaju kroz prozor.

"Ako vas neko nešto pita, ne poznajete nikoga od ostalih saputnika bez pantalona. Recite mu da ste "zaboravili da obučete pantalone", savetovali su organizatori neposredno pre obeležavanja u Sidneju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track