PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Od bogatstva do zatvora

Omanuli

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Od bogatstva do zatvora

Ludi svet -
Priče ljudi koji su na Lotou dobili nezamislive sume novca, a zatim ih potrošili i sada se bore da prežive

Da uz mnogo novca ide i mnogo nevolje dokazuju i primeri Loto dobitnika koji su sav dobijeni novac spiskali na drogu, luksuznu odeću, automobile i na kraju završili na ulici.

Frano Selak iz Petrinje je pre nekoliko godina na lutriji osvojio oko milion evra. Prisetio se dana kada su izvučeni njegovi brojevi.

"Kako sam zaokruživao jedan po jedan broj u nizu, sa svakim me obuzimala sve jača gorčina", kaže. Nakon što mu je novac legao na račun, Frano je prvo kupio novi automobil, a zatim vikendicu, jedrilicu... Prijateljima je davao novac, kupovao stoku i pozajmljivao im evre, a davao je i onima koji nisu tražili.

Nakon nekog vremena, kada se iznos na računu istopio, ostao je bez pola prijatelja.

Nedavno se pojavio dobitnik nešto više od 17 miliona evra na Euro džekpotu. Dobitniku na Euro džekpotu, koji se još nije javio, savetuje da uči iz njegovih grešaka

"Ako je reč o nekom mladom, neka putuje po svetu. Ostatak neka oroči i neka s time živi pod stare dane", savetuje Frano.

Imala 16 godina kad je osvojila milione

Vrtoglavi iznosi dobitaka na lutriji mnogima nisu doneli sreću. Zapravo, bilo bi im bolje da nisu ni uplatili listić. Keli Rodžers iz Velike Britanije imala je samo 16 godina kad je osvojila 1,9 miliona funti. Novac je trošila na skupocenu odeću, razuzdane žurke, estetske operacije... Sve je začinila ogromnim količinama kokaina i alkohola.

U međuvremenu je dvaput rodila, a trebalo joj je samo šest godina da sve spiska. Danas radi kao čistačica.

Brat dobitnika unajmio plaćenog ubicu

Godine i ozbiljnost u ovakvim situacijama ne igraju nikakvu ulogu. Amerikanac Vilijam Bad Post imao je 48 godina kada je osvojio 16,2 miliona dolara. Bivša supruga odmah ga je tužila i zatražila deo novca, a brat je unajmio plaćenog ubicu da ga dokrajči.

Zbog pogrešnih saveta ostatka rodbine loše je investirao novac i na kraju umro u dugovima.

Britanski đubretar Majkl Kerol osvojio je oko 9,7 milona funti i sve ih spiskao na nakit, automobile, prostitutke, alkohol i drogu za samo osam godina. Pokušao je da se ubije nekoliko puta i često je završavao u zatvoru.

Nemački par o svom dobitku piše knjigu

U zatvoru su završila i američka braća iz Kansasa. Osvojili su 75.000 dolara. Proslavili su uz puno droge, a jedan od njih je pokušao butanom da napuni upaljač kojim su palili bongove. Kuća je eksplodirala, a njih su uhapsili.

Nemački par Bubert osvojio je 1993. osam miliona maraka. Novac su spiskali na luksuz i sada su u dugovima pa o svemu pišu knjigu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track