VRATIO SE IZ MRTVIH: Čudom preživeo jer je pio riblje ulje

Otpisan

VRATIO SE IZ MRTVIH: Čudom preživeo jer je pio riblje ulje

Ludi svet -
Granta je pre dve godine udario automobil i tada je zadobio teške povrede glave. Doktori su rekli da neće preživeti, ali tada je započeo terapiju ribljim uljem

Drama za porodicu iz Kalifornije počela je u septembru 2012. godine. Granta, tada 15-godišnjeg dečaka, udario je auto. Dobio je teške povrede glave i pao je u komu. Doktori su rekli da neće dočekati jutro. Preživeo je, ali mozak mu je bio previše oštećen.

S vremenom se probudio iz kome, ali nije govorio. "Doktori su mi rekli da nikad neće moći da nas prepozna, da neće biti u stanju da usredoči pogled na jednu točku", rekla je njegova majka.

Roditelji su se molili za još jedno čudno. Prijatelj im je predložio terapiju ribljim uljem. Grant je počeo da dolazi sebi i da se priseća prošlosti, ali pomaci su i dalje bili bolno spori.

Povisili su dozu ribljeg ulja, a zatim je počelo čudo da se događa. Već nakon dva dana intenzivnije terapije majku je usred noći probudio poziv. "Bio je to on. Razgovarao je sa mnom sasvim normalno. Nakon toga sam jedva zaspala, a ujutro sam se pitala da li me je zaista zvao. Da li se poziv zaista dogodio ili sam samo sanjala", bila je uzbuđena majka.

Već dva meseca nakon toga doktori su Granta pustili iz bolnice. Trenutno se polako vraća normalnom životu, a planira i skori povratak u školu. Doktori imaju objašnjenje.

"Ako se u zidu od cigli naprave rupe, logično je da ćete ih popuniti drugim ciglama. Isto je i s mozgom. Dajte mu omega-3 kiseline koje imaju ključnu ulogu u razvoju mozga. One su omogućile Grantovom mozgu da se oporavi na ovakav čudesan način", objasnio je doktor Majkl Luistold.

Posle nekoliko meseci Grant se vratio u bolnicu kako bi pozdravio osoblje. Dočekali su ga s divljenjem. "On je naše čudo", rekle su medicinske sestre.

http://www.youtube.com/watch?v=TlsK9OSBqh4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track