URBANE NINDŽE U ŠANGAJU: Bez opreme se popeli na toranj od 650 metara!

Osvajali u tajnosti

URBANE NINDŽE U ŠANGAJU: Bez opreme se popeli na toranj od 650 metara!

Ludi svet -
Impresivnu zgradu od 128 spratova penjači su osvojili samo u farmerkama, duksevima, sa patikama na nogama, rukavicama na rukama i fantomkama na glavi, a snimke svog poduhvata odmah su postavili na Jutjub

Dvojica ruskih penjača, takozvanih rufera, koji su se prethodno već ilegalno popeli na Kelnsku katedralu, zabeležili su nov neustrašiv poduhvat: bez ikakvog obezbeđenja su se popeli na Šangajski toranj, visok 650 metara, najvišu zgradu u Kini i drugu po visini u svetu.

Impresivnu zgradu od 128 spratova penjači su osvojili samo u farmerkama, duksevima, sa patikama na nogama, rukavicama na rukama i “fantomkama” na glavi, a snimke svog poduhvata odmah su postavili na Jutjub. Vreme je bilo prilično loše i maglovito, što i na snimku može da se vidi, a toranj još uvek nije dovršen, tako da su na kraju put do vrha prešli po goloj metalnoj konstrukciji, dok su kamere koje su nosili pričvršćene na glavi sve vreme podrhtavale od vetra.

Lica im se ne vide, ali ne radi se o anonimnim penjačima, već o poznatim sportistima: Vladimiru Mahorovu iz Novosibirska, pravom porofesionalcu u “rufingu”, novom sportu u trendu koji se sastoji u neobezbeđenom penjanju na visoke zgrade, i njegovom prijatelju Vitaliju Raskalovu, koji je zajedno sa njim na truneji po Evropi osvojio katedralu Sagrada familija u Barseloni, Nort Dam u Parizu, ali i mnoga spektakularna gradilišta.

"Već neko vreme sanjam o tome da posetim Šangaj", napisao je Maharov na svom houmpejdžu uz nove video snikmke iz Kine, dok o onome što da na ovakve poduhvate pokreče kaže: "Pogrešno je ako se ovo što radimo svodi samo na penjanje. Ono što se pamti nije gde smo se popeli, već šta smo doneli sa sobom. Ovo radim da bih načinio lepe snimke i da bih ljudima gradove prikazao iz neuobičjenog ugla" Šangasjki toranj je kineski prestižni objekat, koji treba da bude dovršen tokom ove godine Do 128 spratova voziće ukupno 100 liftova, a na 101. spratu nalaziće se prostrani vidikovac.

Od kako je 2013. svečano otvoren, ovaj 650m visoki toranj važi za drugu po visini zgradu u svetu, nakon Burdž Kalife u Dubaiju (828m).

http://www.youtube.com/watch?v=f24vBn-O3Yk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track