O ŽENSKOM DONJEM VEŠU: Jedan vonderbra je bio kriv za mnoge saobraćajne nesreće! Saznajte koji...

Kratka istorija

O ŽENSKOM DONJEM VEŠU: Jedan vonderbra je bio kriv za mnoge saobraćajne nesreće! Saznajte koji...

Ludi svet -
Korseti, često nazivani vešom iz pakla, postali su popularni tokom 16. i 17. veka u Francuskoj

Predstavljamo vam kratak pregled istorije mode. Evo kako se donji veš menjao tokom godina.

Stare Egipćanke, 3.000 g. pr. n. e.

Jedna činjenica je zajednička starim Egipćankam i hipi devojkama iz šezdesetih godina – nisu nosile grudnjake. Sluge su se oblačile samo do pojasa, dok su imućni imali tu privilegiju da celo telo pokrivaju dugačkim tunikama.

Korseti iz pakla, 1890.

Korseti, često nazivani vešom iz pakla, postali su popularni tokom 16. i 17. veka u Francuskoj. Oni su toliko stezali torzo da su često izazivali pobačaje, iskrivljavali organe i krivili rebra. To je bila cena lepote.

Svileni veš, 1920.

Korseti koji užasno stežu i krive delove tela postali su prošlost. Donji veš postao je manje ženstveno i manje ograničavajuće. Tkanina je postala mekša i udobnija pa je pokrivala noge do listova.

Vonderbra, 1990.

Vonderbra grudnjak predstavljao je pravu revoluciju zbog svoje mogućnosti da podigne i vizualno poveća grudi. Kakav spas za svaku tinejdžerku, nesigurnu u svoj izgled. Kada se 1994. godine pojavio bilbord na kome Eva Hercigova reklamira ovaj grudnjak, bio je toliko izazovan da je smatran krivcem za većinu saobraćajnih nesreća.

Glamur 21. veka

Novi milenijum predstavlja period u kome donje rublje postaje glamurozno. Na tradicionalnoj reviji "Victorije Sikret" prošle godine predstavljen je grudnjak vredan deset miliona dolara ukrašen draguljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track