NAJSKUPLJI PAS NA SVETU: Štene mastifa prodat za 1,9 miliona dolara!
Foto: Vikipedija

Zlata vredan

NAJSKUPLJI PAS NA SVETU: Štene mastifa prodat za 1,9 miliona dolara!

Ludi svet -
Kupac je kupio psa "zlatne" boje, starog godinu dana, visokog oko 80 centimetara i teškog 90 kilograma na izložbi pasa u provinciji Zećijang

PEKING - Štene tibetanskog mastifa prodato je u Kini za neverovatnih skoro dva miliona dolara što je verovatno najveća suma data za psa na svetu.

Kupac je kupio psa "zlatne" boje, starog godinu dana, visokog oko 80 centimetara i teškog 90 kilograma na izložbi pasa u provinciji Zećijang za 12 miliona juana, odnosno 1,9 miliona dolara.

Tibetanski mastif je ogromna i ponekad okrutna životinja, koja svojim izgledom podseća na lavove, a u stanju je celo selo da odbrani od divljih životinja. Nazivaju ih i tibetanskim dogama i predstavljaju statusni simbol bogatstva.Čiste tibetanske doge su veoma retke i zato su cene ovih pasa tako visoke.

Kineske novine pišu da je jedan odgajivač prodao prošle godine mastifa za 27 miliona juana na sajmu u Pekingu. Međutim, dobro obavešteni izvori kažu da je razlog za tako visoke cene tih životinja i u međusobnom dogovoru između odgajivača i kupaca, čime im povećavaju vrednost.

Tibetanske doge koriste se za lov po nomadskih plemena u centralnoj Aziji i Tibetu, a veoma su lojalne i odlični su čuvari.

http://www.youtube.com/watch?v=hteZ494YU5c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track