NISU SE RAZDVOJILE 15 GODINA: Bliznakinje dele telefon, Fejsbuk, hranu, pa čak i dečka!
Foto: Printskrin

Sve rade zajedno

NISU SE RAZDVOJILE 15 GODINA: Bliznakinje dele telefon, Fejsbuk, hranu, pa čak i dečka!

Ludi svet -
Njih dve svakog dana nose identičnu odeću, ali u drugačijim bojama, a dele i isti nalog na Fejsbuku, kao i mobilni telefon

Ejmi i Beki Glas (46) su opsesivne bliznakinje, koje su toliko bliske, da u prethodnih 15 godina nisu provele duže od 30 minuta jedna bez druge, a jednom su čak delile i dečka. Kako kažu, sada ih veze više ne zanimaju, jer se osećaju kao da su međusobno venčane, a kako bi izgledale identično, broje zalogaje i jedu potpuno istu količinu hrane.

Njih dve svakog dana nose identičnu odeću, ali u drugačijim bojama, a dele i isti nalog na Fejsbuku, kao i mobilni telefon. Već 19 godina, njih dve mere svaki zalogaj hrane i gutljaj pića, koristeći se vagama i šoljama za merenje, kako bi bile sigurne da su im oblik i veličina tela potpuno isti. Pre nego što nešto pojedu, njih dve će pažljivo izmeriti obrok, kako bi bile sigurne da unose istu količinu hrane. A piće nikada ne sipaju odokativno, već uvek uz pomoć šolja za merenje.

"To je zaista kao da smo jedna osoba u dva tela. Jedemo zalogaj po zalogaj, i uvek se međusobno upozoravamo kada će biti poslednji zalogaj, kako bismo znale kada je druga sita. Ako Beki neće da jede dezert, neću ga jesti ni ja. U jednom trenutku sam ja imala malo više kilograma od Beki, pa su ljudi počeli da govore kako sam ja veća bliznakinja, i mrzele smo to. Odlučile smo da idemo na dijetu, i od tada imamo potpuno istu kilažu", kaže Ejmi.

U detinjstvu ih je majka oblačila u identičnu garderobu, ali su to prestale da rade u srednjoj školi jer su ih vršnjaci zadirkivali. Međutim, čim su upisale koledž, vratile su se usklađenom oblačenju jer nisu mogle da podnesu da izgledaju drugačije.

"Osećalo smo se potpuno pogrešno noseći različitu garderobu. Mnogo bolje sam se osećala kada bih bila usklađena sa sestrom, to mi je bilo prirodno. Ali, odlučile smo da malo izmenimo stvari, pa smo počele da nosimo istu garderobu u dve različite boje. Tako je bolje, jer nosimo istu veličinu, pa možemo da se menjamo", pričaju sestre.

Njih dve su 1993. godine upoznale njihovog bivšeg dečka Krisa na jednoj žurci. "U isto vreme smo se zabavljali, a uvek je izvodio obe u izlazak. On je jedini muškarac sa kojim smo obe imale seks, ali ne u isto vreme. Kao bliznakinje sa povezanošću, znale smo koja je raspoložena koje veče. Nikada nismo bile ljubomorne, jer on nikada ne bi birao između nas dve", prisećaju se bliznakinje Glas.

Međutim, već deset godina nisu izašle sa momkom, i odlučile su da se neće udavati. One su diplomirale, naravno, zajedno, 1990. godine, i sada imaju svoju firmu. Razmišljale su da usvoje dete, ali su odustale jer "previše vole da putuju, a dete je prevelika odgovornost". Ove dve nerazdvojne žene tvrde da su sve vreme u stomaku bile jedna uz drugu, potpuno spojene, a da su imale isti srčani ritam, pa njihova majka do samog porođaja nije znala da nosi bliznakinje. Otuda njihova neverovatna povezanost.

http://www.youtube.com/watch?v=LAU1IWGtQAA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track