EKSPERIMENT STUDENTKINJE: Da li šminka utiče na percepciju drugih prema nama?

Umereno najbolje

EKSPERIMENT STUDENTKINJE: Da li šminka utiče na percepciju drugih prema nama?

Ludi svet -
Ova mlada devojka je, zainteresovana društvenom opsesijom i težnjom ka savršenom izgledu, odlučila da sprovede mali eksperiment i sve to da dokumentuje

Brinton Parker je na ideju došla podstaknuta konstantnim negativnim komentirisanjem svojih kolega koje naziva "selfi generacijom", a koje se uglavnom odnosi na tuđi izgled.

Zato je odlučila, tokom jedne nedelje da se pojavi na predavanjima u tri različita izdanja: bez šminke, sa malo šminke i sa kompletnim (večernjim) mejkapom i da beleži da li ima razlike u načinu na koji je ostali tretiraju.

Kada se prvi dan pojavila bez šminke, mnogi su je očekivano pitali da li je imala naporni vikend, a konobar joj je, stavljajući joj kafu na sto, rekao da izgleda kao da će joj koristiti.

Kada se pojavila s umerenom šminkom na licu, dobila je najviše komplimenata. Devojke su hvalile njenu maskaru i sjaj, kao i "lep izgled".

U petak je došla s mnogo šminke na licu pa su se komentari uglavnom odnosili na vikend, a prodavačica ju je upitala da li ide na zabavu uveče.

Brinton ne misli da promeni svoje navike u šminkanju zbog rezultata; ona i dalje planira da koristi malo šminke bez obzira što možda i neće dobiti toliko komplimenata.

(Mojfaks.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track