UBOLI ŽICU: Iz česme im teče čisto zlato!

Život u blizini rudnika

UBOLI ŽICU: Iz česme im teče čisto zlato!

Ludi svet -
Šeron Braun iz Montane primetila je dok je prala suđe da joj pena čudno svetluca

Šeron Braun otkrila je dok je prala sudove kao joj sapunica čudno svetluca i otkrila je da joj iz česme teče čisto zlato.

"Otpušila je sudoperu kako bi voda mogla da istekne i tada je primetila da su se na dnu zadržala neka sjajna zrnca. Stavio sam ih u čašu punu vode, ali nisu mogla da se rastvore. Bilo je bizarno", rekao je Mark Braun iz američkog gradića Vajthol.

Posle analiza koje su urađene utvrđeno je da je reč o zlatu. I njihov prvi komšija Pol Harper takođe je uočio metal u vodi, kao i u vodokotliću u svom kupatilu.

Stanovnici Vajthola vodom se snadbevaju iz bunara koji se nalazi u centru grada, a samo osam kilometara od grada nalazi se rudnik zlata Golden sanlajn.

Zvaničnici su potvrdili da jeste reč o zlatu, ali da nema dokaza da je grumenčići potiču iz rudnika, već da su zlata najverovatnije potekle od pumpe koja je povezana sa cevima koje snabdevaju grad vodom.

Stručnjaci tvrde da voda nije štetna po zdravlje i najavljuju dodatne testove kako bi se utvrdilo da li u vodi postoji još nekih drugih metala.

http://www.youtube.com/watch?v=lBY0qtw09MA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track