PRENIZAK ZA SREDNJU: Pao godinu jer je visok samo 145?!
Foto: Rojters

Neće ga u njihovoj školi

PRENIZAK ZA SREDNJU: Pao godinu jer je visok samo 145?!

Ludi svet -
Pedag u Medicinskoj školi u Hrvatskoj majci je rekao da je dečak prenizak, da svi u zbornici govore o tome, da je on jako pristojno i dobro dete, ali da oni misle da to nije škola za njega

Majka jednog šesnaestgodišnjaka, učenika prvog razreda Medicinske škole, prijavila je slučaj šikaniranje njenog sina.Naime, majka tvrdi da je školske službe pritiškaju da ispiše dete iz škole jer je - prenisko.

"Istina je, on je visok 145 centimetara. Ali zdravo je dete. Da nije, ne bi se uspeo ni da upiše u program medicinskog tehničara opšte nege. Moje je dete s velikom željom i hrabrošću sa 15 godina otišlo od kuće na drugi kraj Hrvatske, gde se upisalo u učenički dom samo zato da bi se školovalo za zanimanje koje ga zanima. Bio je na sredini upisne liste i bez problema je upisan. Međutim, problemi i pritisci na njega počeli su već posle mesec dana", izjavila je majka.

Dobio je nekoliko jedinica, a majku je zatim iznenadio poziv školske stručne službe. Pedag joj je rekao da je dečak prenizak, da svi u zbornici govore o tome; da je on jako pristojno i dobro dete, ali da oni misle da to nije škola za njega.

Majci su objašnjavali da je medicinski tehničar psihički i fizički vrlo zahtevno zanimanje. Između ostalog, majka tvrdi, rekli su joj da bi voleli da pita doktora bi li on zaposlio tehničara od 145 centimetara.

Teško joj je palo i kada joj je sin preneo što mu je pred celim razredom rekao nastavnik: "Da ti nisi pogrešio školu? Osnovna ti je preko puta".

Zbog tri zaključene jedinice, dečak nije uspeo da završiti prvi razred. Iz škole su joj uputili dopis u kojemu ističu kako je mišljenje većine nastavnika da je dečak izuzetnih ljudskih karakteristika, saosećajan, staložen, rado učestvuje u svim školskim aktivnostima, ali isto tako da nastavnici ističu kako uočavaju određene poteškoće da savlada nastavnogo gradiva.

Ivana Milas-Klarić potvrdila je da su primili prijavu, ako i da istražuju okolnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track