Počelo takmičenje u izležavanju: Da li će neko oduzeti titulu Crnogorcima?

Nagrada 300 evra

Počelo takmičenje u izležavanju: Da li će neko oduzeti titulu Crnogorcima?

Ludi svet -
Organizatori su zadovoljni brojem i poreklom takmičara, ali ističu kako sumnjaju da će iko od njih moći da uzme titulu Crnogorcima

U crnogorskom Etno-selu u u Breznima, između Nikšića i Plužina, počelo je tradicionalno takmičenje u izležavanju. Za titulu "džabalebaroša" prijavilo se 13 takmičara iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske.Pravila su poznata od ranije, niko ne sme da sedne niti da ustane. Nagrada za najizdržljivijeg iznosi 300 evra.

Organizatori su zadovoljni brojem i poreklom takmičara, ali ističu kako sumnjaju da će iko od njih moći da uzme titulu Crnogorcima. Upravo je crnogorski državljanin Marko Đurović, koji je pobedio prošle godine u 32 sata dugom takmičenju, favorit i ove godine.

Takmičari su dobili dušeke i leže na livadi, u hladovini. Među 13 takmičara su i četiri dame, tri iz Beograda i jedna iz Hrvatske.

"Novina u svemu je da je ovom takmičenju prethodila nova disciplina - maraton na 50 metara. Pobednik je bio onaj takmičar koji je poslednji ušao na cilj", Boris Krunić.

A da ležanje protekne bez ikakvih problema i prema pravilima pobrinuće se sudija Ivica Drašković.

Inače, svako od takmičara je pronašao način kako da se zabavi i na koji način da skrati sebi vreme tokom ležanja. Neki su poneli knjige ili novine, a dame iz Beograda su se iscrpile prethodnih dana kako bi mogle da spavaju.

(Klix)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track