OVO SU KLIJENTI NAJPOZNATIJE MADAM: Čuvena glumica bila s mužem, dolazili su Kenedi, Gadafi...
Foto: Rojters

Zvali su je gonič robova!

OVO SU KLIJENTI NAJPOZNATIJE MADAM: Čuvena glumica bila s mužem, dolazili su Kenedi, Gadafi...

Ludi svet -
Madam Klod je za svoje je "radnice" imala stroge zahteve i bila je nemilosrdna kad je reč o pravilima kuće koje je postavila

“Postoje dve stvari koje će ljudi uvek hteti da plate - seks i hranu", izjavila je Fernande Grudet. Ona je odlučila da prodaje seks.I u tome je bila izvrsna. Toliko je bila dobra da je postala neka vrsta kultne figure, čije se ime prepozna već na prvo spominjanje. Bila je poznata kao Madam Klod i od 1950. do 1970. vodila je mrežu najprefinjenije i najuspešnije prostitucije.

Njoj su dolazili najmoćniji muškarci na svetu, sigurni da će se Madam Klod pobrinuti da dobiju najbolju uslugu.Premda je priča o slavnoj madam uveliko poznata, a o njoj su u osamdesetima snimani i filmovi, prvi put su se sada u javnosti pojavila imena njenih klijenata. Nedavno ih je otkrio poznati autor Vilijam Stadiem, koji je o moćnoj Fernande 1980. napisao nikad objavljenu biografiju.Među nenim klijentima (premda je tu reč zabranila, a koristile su se isključivo “prijatelj” ili “porodica”) bio je i Džon F. Kenedi. Američki predsednik navodno je jednom zatražio devojku koja bi ga podsjećala na njegovu suprugu Džeki, ali je hteo da bude više seksi.Veliki politički i religijski suparnici, libijski vođa Moamar Gadafi i izraelski vođa Moše Dajan, bili su ujedinjeni u jednoj stvari, a to su bile devojke Madam Klod. Gadafi, koji je i inače bio poznat kao nezasit u krevetu pa je seksualne odnose navodno imao četiri puta dnevno, bio je redovni gost pariskog bordela Madam Klod.

Iranski šah takođe joj je često dolazio u goste, a imao je i posebnu "isporuku" u Teheran, svake nedelje Madam mu je slala drugačije devojke. Iz sveta filma dolazili su Marlon Brando i Reks Harison, a redovni gost bio je i slikar Mark Čagal, koga su devojke navodno veoma volele jer im je poklanjao skice njihovih golih tela.

Fiatov šef Điani Anjeli je jednom prilikom učestvovao u orgijama, a potom je celo društvo odveo na katoličku misu. Među regularnim gostima bili su, naravno, i članovi mafije, poput zloglasnog francuskog gangstera Pjera Lotrela, poznatijeg kao Ludi Pete, kao i policijski načelnici, koji su Madam Klod pružali zaštitu.

Kruže glasine da je čak i CIA angažovala “labudice” kako bi održala pobednički moral tokom mirovnih pregovora u Parizu ranih 1970-ih. Kada je Džejn Fonda bila udata za francuskog reditelja Rodžera Vadima, on joj je navodno jednom doveo kući lepu crvenokosu devojku iz bordela Madam Klod za seks utroje.Madam Klod je za svoje je "radnice" imala stroge zahteve i bila je nemilosrdna kad je reč o pravilima kuće koje je postavila. Jedan klijent, njujorški bankar, rekao je:

“Ako si ušao u neki javni prostor u Londonu ili Rimu i video devojku koja je bolje izgledala, bila bolje obučena i izgledom se isticala od ostalih, odmah si znao da je to jedna od Klodinih "labudica".Morale su da budu visoke i lepe. Mnoge su uspele kasnije kao glumice ili modeli, ona im je pokrivala troškove za estetsku hirurgiju i odeću, ali devojke su morale da odrade svoje dugove. Insistirala je da sve govore engleski jezik pa ih je slala na kurseve. govorila im je koje knjige bi trebalo da čitaju i naređivala da svoje kofere drže uvek spremne, tako da mogu uvek, ako zatreba, da krenu na put.Frankoise Fabian, glumica koja je igrala Klod u filmu 1977. o nenom životu, rekla je da se ponašala kao “gonič robova na američkom jugu” i da su mnoge žene koje su za nju posle radile zapale u velike dugove. Još jedna holivudska reporterka komentarisala je za Klode da je “bila sujetna i zla i da se njen svet sastojao od bogatih muškaraca koji su želeli seks i jadnih žena kojima je trebao novac za egzistenciju”.Tokom svoga boravka u Los Anđelesu Klod je jednom u red svojih “labudica” pokušala da angažuje i legendarnu glumicu Džoan Kolins. U svojim memoarima Kolins je pisala o njenom predlogu.

“Vaš muž za to ne mora da zna, a verujem da biste mogli da zaradite dovoljno novca da kupite sebi malo dodatnog luksuza”, rekla joj je navodno tada Klod.Tokom 1977. cene su se kod popularne Madam kretale od 200 funti za popodnevni provod, preko 400 za večernji sve do 666 za ceo dan, a cena za ceo vikend bila je stvar dogovora. Kod Madam Klod radilo je ukupno 400 devojaka, ona je uzimala 30 odsto od zarade, pa je godišnje zarađivala oko 600.000 funti.Labudice, kako su zvali devoke, bile su zaslužne za taj novac - najseksepilnije dame tog doba, mahom glumice u pokušaju, Diorovi modeli, lepotice iz srednje klase, Skandinavke, profesorike...Ipak, pošto je zaboravila da plati porez, otišla je u Los Anđeles gde je ostala do 1985., a kada se vratila u Pariz, problemi sa porezom su je je čekali pa je provela četiri meseca u zatvoru.Nastavila je s poslom. Godine 1992. cene njenih devojaka bile su i do 1.000 funti na sat. Ipak, uhapšena je dok je vrbovala jednu devojku i osuđena na pet godina iza rešetaka.Danas ima 91 godinu i živi povučeno u Nici. A kad je o njenim labudicama riječ, dve su postale poznate holivudske glumice, tri su se udale za aristokrate, jedna je supruga poznatog plemića, jedna je udana za britanskog industrijalca, jedna je žena poznatog muzičara, nekoliko njih su su postale top-modeli...

Njihova imena ostala su tajna. Zasad.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track