Kinez pojeo suši, a onda on počeo da mu jede stomak!

Kinez pojeo suši, a onda on počeo da mu jede stomak!

Ludi svet -
Larve ovih crva koji mogu da porastu 15 centimetara hrane se jetrom, očima i srcem i budu fatalne

Jedan Kinez nije mogao da odoli sašimi, najskupljoj vrsti sušija i dok ga je u slast pojeo nije ni mogao da posumnja da će on sam postati hrana. Naime, njegov obrok počeo je da ga jede iznutra.

Pošto je osetio jake bolove u stomaku i nesnosan svrab zatražio je pomoć od lekara, koji su ustanovili da su te negove tegobe izazvali crvi u njegovim crevima. Invazija crva u njegovom telu napala je njegovo telo. Ovi crvi mogu da porastu i do 15 metara za samo nekoliko nedelja.

Kinez je preživeo, a imao je mnogo sreće jer ovi crvi leže jaja koja se šire po celom organizmu. Simptomi su umor, zatvor, bol u stomaku, a najčudnije je što oboleli nekad ne primeti ništa čudno. Larve mogu da se hrane jetrom, očima i srcem i budu fatalne.

(Dejli mejl)

Suši je nutritivno bogata namirnica

Na ovu vest reagovao je Fine Sushi Bar, uz podršku drugih restorana dalekoistočne kuhinje. Osvrćući se na vest o Kinezu u čijem telu su se izlegle larve pantljičare, gde lekari misle da je uzrok bilo zaraženo meso ili riba, podsećaju da postoji mnogo oboljenja prouzrokovana ishranom, kao što je ešerihija koli, salmonela, listerija kao i stafilokoke.

Stafilokoke su jedne od najpoznatijih i najopasnijih otrovniih supstanci za čoveka, koji se mogu pronaći u hrani životinjkog porekla, a koje su termostabilne, pri čemu odolevaju termičkim obradama od preko 100 C, duže od 30 min. Od kojih, prema statistici na milion ljudi prosečno premine svaki 26 muškarac i svaka 13 žena.

Suši, kao varijanta sirove, termički neobrađene ishrane može da bude rizična ukoliko se sa sirovim mesom ne postupa po utvrđenim standardima i dobavlja iz neproverenih izvora. Te podsećamo, suši je "život od sto leta", izuzetno nutritivno bogata namirnica. Japanci su narod sa najdužim životnim vekom upravo zbog konzumiranja sveže sirove ribe, koja se ističe omega masnim kiselinama, vitaminima, ali i proteinima, selenom i kalcijumom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track