PREVRTLJIV(ICA): Bila muško, pa žensko, sad bi ponovo da bude muško!
Foto: Printskrin

Promenila bi pol po drugi put

PREVRTLJIV(ICA): Bila muško, pa žensko, sad bi ponovo da bude muško!

Ludi svet -
Osećam se kao da živim u laži. Sada želim da uklonim grudi i vratim penis, ali nemam novca po tražim ponoć od države, rekla je Čelzi

Čelzi Atonli, 30-godišnjakinja iz Velike Britanije, promenila je pol da bi postala žena, a sada, sedam godina nakon operacije, želi ponovno da bude muškarac.

Čelzi je rođena kao Metju, a kako navodi, celo svoje detinjstvo borila se s krizom identiteta, volela je da nosi žensku odeću i želela je postati žena. Operacijom promene pola to je i napravila. Ipak, nije bilo jednostavno. Lekari su u početku mislili da se radi o depresiji i nisu prihvatili njenu molbu da je operišu. Tada je Čelzi upoznala Džordan, koja je inače njen idol, i koja ju je ohrabrila da ostvari svoj cilj. Nedugo nakon toga Čelzi je uspela da dobije pozitivan odgovor na molbu za operaciju pola, i to je i uradila. Ali danas ponovo želi da promeni pol ali nema novca pa traži od države da joj pomogne.

"Oduvek sam želela da budem žena, ali nijedna operacija ne može postići da imam pravo žensko telo. Osećam se kao da živim u laži. Sada želim da uklonim grudi i vratim penis. Ne mogu finansijski priuštiti taj zahvat pa se nadam da će mi država pomoći. Nisam sposobna ni za rad zbog svega što mi se događa. Moram da se ponovom na operaciju zbog svog mentalnog zdravlja. Ne smeta mi što ljudi kritikuju moju želju da mi država finansira operaciju. Ta promena mi je neophodna da bih se osećala bolje i niko mi to ne bi smeo uskratiti", objašnjava Čelzi.

Ipak, Udruženje poreskih obveznika u Velikoj Britaniji smatra da država ne bi trebalo da izdvoji sredstva za njenu operaciju na teret poreskih obveznika.

"Operacija previše košta, a Državna zdravstvena agencija osnovana je s ciljem da finansira bitne operacije, a ne ovakve", izjavio je direktor Zdravstvene agencije u Velikoj Britaniji, Aleks Vajld. Čelzi je prvu operaciju promene pola platila 10.000 funti, a cena procedure ponovne promene pola je 14.000 funti.

http://www.youtube.com/watch?v=lg24RXD-97E

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track