VENČAN S MRTVOM NEVESTOM: Ukrali devojku iz groba, da pokojnik ne bi bio samac u narednom životu
Foto: Shutterstock

Bizaran običaj

VENČAN S MRTVOM NEVESTOM: Ukrali devojku iz groba, da pokojnik ne bi bio samac u narednom životu

Ludi svet -
Leševi stari godinu dana ne vrede ništa, ali oni koji su upravo umrli, poput ovog, su vredni, izjavio je jedan od uhapšenih, navodni vođa lanca za posredovanje pri ovakvim poslovima, koji se predstavio samo kao Vang

Kineska policija uhapsila je na istoku zemlje 11 osoba optuženih da su učestvovale u “venčanju s mrtvom nevestom”, piše “Njuzer”

Prema drevnom običaju, muškarac koji umre kao samac polaže se na večni počinak sa mrtvom “nevestom”, kako bi se osiguralo da ne ostane neženja u narednom životu.

Ovaj ritual datira iz 17. veka pre nove ere, a uvelike ga je isterao iz običaja Mao Ce Tung 1949.Iako se danas krađa leševa kažnjava sa tri godine zatvora, ova tradicija i dalje živi u ruralnim područjima, a porodice čak unajmljuju posrednika da pronađe odgovorajući par za umrlog.

Uhapšenih 11 osoba, optuženo je da su ukrali telo žene iz groba u pokrajini Šandong tri meseca nakon što je sahranjena, i prodali ga posredniku za 3.000 dolara. Posrednik je čuvao telo u bolničkoj mrtvačnici, nakon čega ga je prodao porodici u Vuanu za oko 6.200 dolara.

- Leševi stari godinu dana ne vrede ništa, ali oni koji su upravo umrli, poput ovog, su vredni – izjavio je jedan od uhapšenih, navodni vođa lanca za posredovanje pri ovakvim poslovima, koji se predstavio samo kao Vang.

On je priznao zločin tokom ispitivanja u policijskoj stanici, a uhapšen je zbog krađe motora.

“Njuzer” podseća da je 2007. jedan Kinez ubio šest žena kako bi bile “mrtve neveste”. On je tada rekao da je lakše ubiti ih nego ukrasti tela iz grobova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja