VRELE POLICAJKE: Evo ko zavodi red u Njujorku! 18 +
Foto: Instagram

Suspendovane, ali se vraćaju

VRELE POLICAJKE: Evo ko zavodi red u Njujorku! 18 +

Ludi svet -
Protiv šest policajki koje su postavljale svoje fotografije u uniformi i bez nje (u izlasku, bioskopu, kafiću...) mogao bi da se pokrene krivični postupak upravo zbog ovih postova

Iako je većini prva pomisao na policiju nasilje i tragični ishodi, policajke iz Njujorka pobrinule su se da oraspolože i potpuno promene sliku o organima reda na Instagramu.

Međutim, protiv šest policajki koje su postavljale svoje fotografije u uniformi i bez nje (u izlasku, bioskopu, kafiću...) mogao bi da se pokrene krivični postupak upravo zbog ovih postova.

Stranica je ubrzo ukinuta. Policajke nisu u nevolji jer su se atraktivne žene usudile da pokažu koliko su zgodne na javnom mestu. Problem je u fotografijama u uniformama i što su plasirane pod "tagovima" "Uniforma dole".

"Šefovi stanice u Njujorku zabranili su postavljanje fotografija sebe u uniformi bez njihovog prethodnog odobrenja", rekao je PR Njujork Dejli njuza.

Postavlja se pitanje kako policija da radi svoj posao, ako po ceo dan mora da obaveštava prijatelje na Fejsbuku da ne smeju da ih taguju na fotografijama.

PR je objasnio da su ta pravila smišljena da bi zaštitila policajce kako ne bi otkrivali poverljive informacije na društvenim mrežama.

"Informacije kao što su "Ja sam policajac", otkrivaju da su policajke na dužnosti. Mi želimo da sprečimo širenje informacija koje mogu biti krucijalne za nas".

Predsednik Patrik Linč rekao je Njujork Dejli njuzu "Ne vidimo ništa nedolično u postavljanju devojaka u uniformi, jer je takvo ponašanje opšte prihvaćeno od strane društva i socijalnih medija".

Dok su u njujorškoj polciji oštri u stavu "nema unuformi na društvenim mrežama", mogli bi da razmisle o tome da žene policajci pokazuju svoja zgodna tela. Šest policajki dobilo je kaznu od 10 slobodnih dana.

Trebalo bi neko da podseti nadležne na sve muške policajce i vatrogasce koji se redovno fotografišu goli do pojasa za kalendare i svi će se opametiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track