Najnovije vesti

PRODALA KUĆU I KRENULA NA PUT OKO SVETA: A onda je sela u taksi i sve se pretvorilo u noćnu moru
Foto: Reuters

Ovo nije očekivala

PRODALA KUĆU I KRENULA NA PUT OKO SVETA: A onda je sela u taksi i sve se pretvorilo u noćnu moru

Ludi svet
Stejsi Edison, veterinar i avanturista, stigla je do zemlje na jugoistoku Azije tokom putovanja oko sveta

Amerikanka Stejsi Edison (41) napravila je jednu od verovatno najgorih odluka u životu kada je prešla granicu prilikom ulaska u Istočni Timor - sa neznancem je podelila taksi, a "vožnja" se završila tri meseca kasnije, kada je konačno izašla iz zatvora.Stejsi Edison, veterinar i avanturista, stigla je do zemlje na jugoistoku Azije tokom putovanja oko sveta, ali se ta etapa pretvorila u noćnu moru.

Njen saputnik u taksiju je zamolio vozača da na pola puta ka prvom gradu stane kako bi usput pokupio paket, na sledećem ćošku je vozilo zaustavljeno, a u paketu je bilo nekoliko kilograma metamfetamina.

Amerikanka, vozač i neznanac su prebačeni u stanicu i smešteni u pritvor, iz kog je Stejsi izašla posle nekoliko dana uz oduzimanje pasoša.

Ipak, umesto da uskoro bude kraj ružne epizode, tužilac je ubedio sudiju da bi Edisonova ipak trebalo da bude zatvorena, iako nije optužena za krivično delo.  Očigledno su diplomate ispeglale stvar, pa ona sada čeka završetak papirologije i svoj pasoš u gostinskoj kući bivšeg predsednika Hosea Ramosa-Horte.

Edisonova je svoj put oko sveta započela u januaru 2013. godine, krenula je sa Antarktika, a novac za avanturu je obezbedila prodajom svoje kuće.

(B92)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...