(FOTO + VIDEO) ČOVEK GA SPASAO SMRTI I USVOJIO: Lav Zion spava u krevetu i mnogo je razmažen!
Foto: Profimedija

Neobično prijateljstvo

(FOTO + VIDEO) ČOVEK GA SPASAO SMRTI I USVOJIO: Lav Zion spava u krevetu i mnogo je razmažen!

Ludi svet -
Friki tvrdi da je Zion potpuno pitom lav koji se svakodnevno susreće i s drugim ljudima. Na ranču žive i druge životinje tako da Zion ima i društvo

Friki von Solms (69) već 11 godina je najbolji prijatelj lava Ziona. Naime, pre 11 godina, Friki je morao da Ziona odvojiti od majke Simbe jer njegov otac hteo da ga ubije zbog čega je Zion celi svoj život proveo u zatočeništvu.

Zbog svoje prijateljske naravi, Zion se nikada neće moći vratiti u divljinu, pa se postavlja pitanje koliko je ovaj čin opravdan. Međutim, Friki mu je u zatočeništvu, na svom ranču u Južnoj Africi, skoro osigurao što sličnije uslove onima u divljini.

Zion je toliko pitom da čak spava u Frikijevom krevetu jer je prvih nekoliko meseci života svaku noć spavao pored Frikija.

Friki tvrdi da je Zion potpuno pitom lav koji se svakodnevno susreće i s drugim ljudima. Na ranču žive i druge životinje tako da Zion ima i društvo. Osim njega, Friki ima još 18 lavova, nekoliko leoparda i geparda, s kojima je Zion stalno u kontaktu.

Osim što je jako pitom i nežan, Zion je takođe razmažen, zbog čega Friki tolikom njihove zajedničke šetnje skida cipele jer se lavu ne sviđa buka koju one proizvode.

"Ovo je jedinstveno iskustvo. Tako je neprocenjivo pratiti sve faze njegova odrastanja. Ljudi često ne razmišljaju o lavovima na pravi način jer ne shvataju da lavovi imaju ličnost, smisao za humor i da se znaju smejati. Zion je nežni div. Nikada nije napao čoveka i vjerujem mu u potpunosti. Između nas postoji snažna veza", otkrio je Friki.

http://www.youtube.com/watch?v=x8co8ARw2BU

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track