MUKICA, PRIJAVILE GA KOMŠIJE: Medo, kriv si što laješ i ideš u zatvor!
Foto: Profimedia

Već 4 meseca mora od 20 do 8 sati da bude zatvoren

MUKICA, PRIJAVILE GA KOMŠIJE: Medo, kriv si što laješ i ideš u zatvor!

Ludi svet -
Pas mora biti sam od 20 do 8 sati ujutro u mračnoj šupi. Očajni vlasnici uložili su sudu u Puli žalbu, ali Medin "pritvor" traje već četiri meseca

Naš Medo zbog tužbe koju su podigli komšije već 4 meseca mora od 20 do 8 sati biti zatvoren kako ne bi lajao, počeli su svoju priču Anton Šimunović (47), vlasnik Mede, i njegov otac Blaž (85) iz Peroja kraj Pule.

U njihovu dvorištu je Medo donedavno slobodno lajao. Zbog lajanja pas 12 sati mora biti zatvoren u veću ostavu u kući, u mraku i sam, sve do 8 sati ujutro kad ga njegov gazda ponovno sme pustiti u dvorište.

"Psa smo nabavili kad je imao tri meseca i on je član porodice, pravi dvorišni pas. Tužba od komšije nam je stigla pred Vaskrs prošle godine, a iako psa držim u ograđenom dvorištu, on po privremenoj odluci suda više ne sme da laje jer zbog laveža remeti mir. Medo je zapravo već sad osuđen jer je doneseno privremeno rešenje zbog kojeg je moj Medo od 21. oktobar prošle godine u kućnom pritvoru", rekao je gazda.

"Svaku veče zna da ga moram odvesti i više se i ne buni, samo se pokunji i uđe. Misli da je kriv zbog nečega i srce mi se kida zbog toga jer se bojim da će oboleti zatvoren i sam. On pati i najgore mu je ujutro jer bi hteo da obavi svoje fiziološke potrebe, a moram ga pustiti tek u 8 sati u dvorište", prepričava nam Šimunović.

Kaže da nikad nikoga nije ugrizao ni napao. Komšije su podigle tužbu jer, kako piše u dokumentaciji, pas gotovo stalno laje danju i noću i “lajanjem i zavijanjem uznemirava komšije u redovitom korištenju njene nekretnine”.

Zbog duševnog bola zbog Medinog lajanja traže 13.000 evra.

"Ne znam do kada će pas morati biti tako zatvoren jer smo uložili žalbu, ali još nismo dobili nikakvo rešenje. Ako se ne pridržavam odluke i ako Medo počne da lajei sigurno ćemo biti kažnjeni", rekao je valasnik.

"Dva puta im je na kućnu adresu dolazila i veterinarska inspekcija koja je utvrdila da se prilikom prilaska kući ne čuje lavež, nema režanja i pokušaja napada, nego samo lajanje i primetno mahanje repom, što je uobičajena reakcija psa koji čuva dvorište. Ako sud dosudi, komšije koji su nas tužili neka Medi daju sami injekciju pa će im onda srce biti na miru", rekao je vlasnik.

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track