(FOTO) TAJNA DUGOG ŽIVOTA: Ovih 5 žena rođene su u 19. veku!
Foto: Profimedia

Najstarije žene na svetu

(FOTO) TAJNA DUGOG ŽIVOTA: Ovih 5 žena rođene su u 19. veku!

Ludi svet -
Svi ćemo se složiti da je sjajno doživeti 100 godina, ali je još bolje ako živite, pa recimo više i od toga

Verovali ili ne, 5 najstarijih ljudi na svetu su žene koje su rođene u 1800. godinama! Ove super bake proživele su svetske ratove, potop Titanika i mnogo mnogo više. Ali ono što je neverovatno jeste da kada su one rođene, prosečan životni vek bio je 60 godina. Najstarija među njima Misao Okava iz Japana skoro je te godine pa udvostručila jer uskoro puni 117 godina. Ovo su 5 žena koje su zaista živele!

Misao Okava, 116, Japan

Okava je rođena u Osaki, Japan 1898. Godine I postal je najstarija osoba na svetu. Okava živi u penzionerskom domu I jede tri obroka dnevno. Obožava suši I jede ga bar jednom mesečno. Ali mnogo bitnije od dijete su sledeće 3 stvari: Jedite I spavajte I dugo ćete živeti, rekla je za Telegraf I dodala: “ Morate da naučite da se opustite, spavajte bar 8 sati svake noći!”. Dovar savet, zar ne?

Gertrud Viver, 116, Arkanzas

Viverova je najstarija osoba u Americi I slavi rođendan 4. Jula. I ona živi u domu za stare I još uvek je prilično aktivna. Kaže da je njenavera ta koja je gura napred. “ Morate da partite Boga, ne partite nikoga drugoga” – rekla je. “Budite poslušni I poštujte pravila I ne brinite ni oko čega, ja sam ga pratila mnogo mnogo godina I nisam se umorila.”

Žerelin Teli, 115, Mičigen

Telijeva je rođena na jugu I bila je u braku 52. Godine sve dok njen suprug nije preminuo. Živi sa ćerkom I uživa u igranju sa svojim praunučićima. Njen savet za dug život je sledeći: “ Činite drugima samo ono što biste učinili sebi, to je moj način života.”

Suzana Mušat Džons, 115, Njujork

Ona obožava slaninu I kajganu za doručak, što I nije neki recept za dug život, pomislili biste. Ali osim oštećenog vida zbog glaukoma koji ima, jedini zdravstveni problem joj je povišen krvni pritisak. Kroz osmeh dodaje I da ima želju za lepim donjim vešom: “Nikada niste dovoljno stari da biste se oblačili moderno.” Tako je!

Ema Morano Martinuzi, 115, Italija

Morano je rođena nekoliko dana pred ulazak u novi vek, tačnije u Novembru 1899. Godine. Njena pomalo čudna dijeta je zaslužna za njen dug život. Kada je napunila 20 godina,doctor joj je rekao da dnevno pojede jedno sveže jaje I jedno kuvano jaje I toga se drži I dan danas. Ima lagane večere, sa jednom čašom mleka. Ide u krevet oko sedam uveče I ustaje pre šest. Neverovatno!

http://www.youtube.com/watch?v=kmW8ecJIhaE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track