ŠOKANTNA STUDIJA: 4 od 5 žena se ne tuširaju svaki dan!
Foto: Profimedija

Neuredne žene

ŠOKANTNA STUDIJA: 4 od 5 žena se ne tuširaju svaki dan!

Ludi svet -
Ovo istraživanje podiglo je poklopac i otkrilo "prljave" tajne žena, tačnije dve trećine njih se uopšte ni ne trudi da skine šminku pred spavanje

4 od 5 žena priznaje da se ne tušira svakog dana u ovoj šokantnoj studiji. Trećina britanskih žena priznaje da ponekad prođe i 3 dana da se ne okupaju. Skoro dve trećine žena mrzi da skida šminku pred spavanje, a 1 od 8 ne pere zube pred odlazak u krevet.Nedostatak lične higijene kod lepšeg pola u Britaniji otkriven je u anketi u kojoj je učestvovalo 2021 žena, starosti od 18 do 50 godina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je u pitanju jutarnja higijena, samo 21% nađe vremena da se istušira, dok 33% priznaje da se kupa svaki treći dan.Neverovatnih 63% priznaje da ne uklanja šminku pre spavanja nakon noćnog izlaska, a 35% njih tvrdi da je u pitanju nedostatak vremena.Strah od ranog ustajanja ih tera da što pre legnu u krevet i nemaju vremena da gube vreme.

I ako znaju važnost održavanja higijene, 57% žena priznalo je da se ipak opredeli za osvežavanje vlažnim maramicama.Uprkos tome, od preko 2000 anketiranih žena, 92% tvrdi da shvataju značaj nege kože i svesne su da nedostatak sna (76%) i dehidracija (61%) utiču na izgled kože.

89% je reklo da želi da poboljša svoju higijenu, ali krive večernji i jutarnji umor zbog nedostatka kupanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track