(VIDEO) PRETI MU 7 GODINA ROBIJE: Evo zašto je on najomraženiji čovek na internetu
Foto: Jutjub

Upropastio je mnoge živote

(VIDEO) PRETI MU 7 GODINA ROBIJE: Evo zašto je on najomraženiji čovek na internetu

Ludi svet -
Henrer Mur, koji je je objavio na stotine provokativnih slika osvetoljubivih muškaraca na internet, priznao krivicu i preti mu zatvor i novčana kazna

Hanter Mur često je znao da kaže kako bi žene, s obzirom na vreme u koje živimo, trebalo da paze šta rade i kako se ponašaju i da moraju da budu svesne da, ako su snimile golišave i seksi fotografije, uvek neko može da se dokopa tih slika i javno ih objavi.

On ih je "upozoravao" kako uvek postoji mogućnost da im, na primer, hakeri provale u mejlove i ukradu njihove golišave fotografije koje onda mogu završiti na takozvanim osvetničkim porno stranicama. Ovakve stranice su jedan od velikih problema poslednjih godina jer se na njima objavljuju seksi fotografije žena (nekad i muškaraca) koje su ili ukradene ili su ih vlasnicima tih stranica poslali njihovi bivši partneri kako bi im se na taj način osvetili. Uz fotografije često bi objavili i ime i prezime te osobe pa čak i adresu na kojoj žive i radno mesto, kako bi ih totalno uništili i osramotili – ne treba ni da pominjemo kakve su sve probleme imale žrtve čije su fotografije i privatni podaci osvanuli na takvim stranicama.

http://www.youtube.com/watch?v=mO_o1FBK8qI

Jedna od takvih stranica bila je i Is Anyone Up koji je vodio upravo Mur, zbog čega su ga neki mediji prozvali najomraženijim čovekom na internetu koji je uništio živote brojnih devojaka. Kako bi dobio "materijal" za svoju stranicu, Mur je plaćao hakerima koji su provaljivali u mejlove i iz njih krali fotografije koje bi on objavljivao, a od svoje stranice je odlično zarađivao. Mur je uhapšen prošle godine, ali razlog hapšenja nije bilo neovlašćeno objavljivanje fotografija, već hakovanje i krađa identiteta.

http://www.youtube.com/watch?v=GAcXjjD3nYg

Ove nedelje Mur je napokon priznao krivicu za hakovanje i krađu identiteta pa je kao saučesnika optužio i Čarlsa Evansa kom je plaćao za hakovanje internetskih stranica i mejlova i krađu fotografija koje je objavljivao. Prema informacijama koje su objavili na Independentu, Mura čeka izricanje kazne i preti mu do sedam godina zatvora, kao i stotine hiljada dolara novčane kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track