(VIDEO) NEODOLjIVO: Sladak san morskih vidri
Foto: Profimedia

Krzneni drugari

(VIDEO) NEODOLjIVO: Sladak san morskih vidri

Ludi svet -
Morske vidre spavaju na površini vode i, kako bi im san bio besprekoran, rade nešto za šta bismo pomislili da je odlika koju isključivo imaju ljudi

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Ovi vodeni sisari, koji se mogu naći na obalama severnog dela Tihog okeana, najbrojniji su članovi porodice Mustelidae. Imaju najgušće krzno u čitavom životinjskom carstvu - čak milion dlaka na 2,5 kvadratna centimetra.Zanimljivosti o morskim vidrama nema malo, ali ona koja izaziva najviše simpatija kod ljudi jeste njihovo držanje za šape dok spavaju. Zašto to rade?Jednostavno, pokušavaju da spreče da u snu otplove i razdvoje se. Uz to, one koriste morsko bilje koje raste s dna okeana da se uviju u njega, što im, takođe, pomaže da ne otplutaju.Ovoj vrsti je zajednica veoma važna. Morske vidre često plutaju u grupama dok jedu, dok se odmaraju i spavaju, a grupa može imati od dva člana dok čak stotinu članova.

http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno
NATIONAL GEOGRAPHIC Rođenje i smrt Marka Tvena obeležila je Halejeva kometa Zanimljivosti o telu: Zašto štucamo? 5 UZBUDLjIVIH GODINA: Šta "radi" Sunce? (VIDEO) Neočekivano otkriće: Jeleni jedu ptice? Pronađite astronauta na ovoj fotografiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track