Najnovije vesti

NOVO OTKRIĆE LASERSKIH ZAHVATA: Sada možete po želji menjati boju očiju!
Foto: Thinkstock

Već 40 uspešnih operacija

NOVO OTKRIĆE LASERSKIH ZAHVATA: Sada možete po želji menjati boju očiju!

Ludi svet
Ceo proces traje samo 30 sekundi, a za oko dve nedelje oči promene boju

Ako ste ikad zavideli ljudima sa plavim očima, sada možete uraditi nešto po tom pitanju. Novi laserski tretman nudi mogućnost da promenite boju očiju!Kompanija iz Kalifornije tvrdi da za oko 5.000 američkih dolara, možete trajno promeniti bilo koju boju očiju u plavu. Ova tehnika, koja se još trenutno razvija, zasniva se na manipulaciji određenih ćelija koje onda trajno uklanjaju tamni pigment sa dužice.

"Ispod svakog braon oka je plavo oko.", izjavio je doktor Greg Homer, glavni zaduženi u Stroma medicinskoj ustanovi. "Jedina razlika je što tamnije oči imaju manji pigmentni sloj koji pokriva plavu dužicu.", izjavili su.Operaciju navodi kompjuterski program, a za sam zahvat se koristi laser kojim se "razbija" braon pigment. Specifična frekvencija lasera prolazi kroz rožnjaču oka, pre nego što selektivno apsorbuje tamni pigment koji pokriva dužicu.Ovo dovodi do toga da telo pokrene prirodni proces razgradnje tkiva. Kada se tkivo ukloni, prirodno plava boja oka se otkrije. 

Prema izučavanju Stroma medicinske ustanove, proces traje 30 sekundi, a za oko dve nedelje oči postaju plave. Za sad 17 pacijenata na području Meksika uspešno su promenili boju očiju, kao i 20 iz Kosta Rike. Kompanija očekuje do 100 plavookih ljudi do kraja godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...