AKO URADITE NEŠTO OD OVOGA UHAPSIĆE VAS: Bizarna ponašanja koja su zabranjena u svetu!
Foto: Profimedia

Čitajte pažljivo

AKO URADITE NEŠTO OD OVOGA UHAPSIĆE VAS: Bizarna ponašanja koja su zabranjena u svetu!

Ludi svet -
Pažljivo pročitajte sva pravila jer nikada ne znate gde će vas put odvesti, a sigurno na tom putu ne biste želeli da završite u zatvoru

Znamo da svuda u svetu, pa čak i kod nas postoje neka pravila za koja mislimo da nemaju poentu, ali sigurno se kad tad dogodilo nešto zbog čega su ove zabrane i uvedene.

Kada pročitate šta je sve zabranjeno u nekim gradovima i državama, sigurno ćete se zapitati šta li je toliko strašno neko uradio pa je ovakav bizaran zakon donešen.Pažljivo pročitajte sva pravila jer nikada ne znate gde će vas put odvesti, a sigurno na tom putu ne biste želeli da završite u zatvoru.

1. Ajova - namigivanje ženama koje ne poznajete

U granicama grada Otumva u Ajovi, muškarac ne sme da namigne ženi koju ne poznaje.

2. Oklahoma - Ne smete da pravite ljutite grimase prema psimaDa, da, baš tako! Ljudi koji prave ružne grimase prema psima mogu da budu uhapšeni u ovoj državi!

3.Australija - Muškarci u haljinama bez bratelaPrema stogodišnem zakonu Melburna, protivzakonito je da se muškarac u javnosti pojavi u haljini bez bratela. Dakle momci, ako nosite haljine neka imaju rukave.

4. Kapri, Italija - Nošenje glasnih cipela

Dvoje turista u Kapriju nedavno su uhapšeni zbog nošenja preterano glasnih japanki. Ova zabrana je samo jedna u nizu bizarnih zakona koje su uveli gradonačelnici širom Italije da zaštite javnu bezbednost.

5. Singapur - Žvakaće gume

Nijedna žvaka nije dozvoljena da se kupi ili proda unutar Singapura i kazna je 500 dolara ako pljunete žvaku na ulicu.

6. Delaver - Prosidba (ako ste žena)

Pažljivo dame! U Vajtsvilu, Delaver, žene mogu da plate kaznu ukoliko zaprose muškarca!

7.Alabama - Bacanje slina na ulicu

Ako volite da "tragate za zlatom" na divljim ulicama Alabame, bolje to parčence zadržite za sebe. Bacanje na ulicu neće se tolerisati.

foto: AP
foto: AP

8. Vašington - Jahanje ružnog konja

U Vilburu, Vašington, ilegalno je da jašete ružnog konja u javnosti, ostaje samo pitanje ko odlučuje šta je ružno, a šta nije?

9. Alberta - Vikanje i vrištanje u javnostiU Taberu, Alberta, kazna je 150 dolara za vikanje, vrištanje ili psovanje na javnom mestu!

10. Nemačka - Ostajanje bez goriva na auto-putu

Ostajanje bez goriva na autoputu je strogo zabranjeno. Ako vam se desi, možete da se suočite sa trocifrenom kaznom: ugrožavanje drugih vozača i hodanje po auto putu do benzinske stanice.

11. Kina - Reinkarnacija bez dozvole vlade

Jedan od istorijskih najvećih apsurda totalitarizma je kineska vlada koja je zabranila Budistima na Tibetu da se reinkarniraju bez njihove dozvole.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

12. Francuska - Jesti kečap za vreme ručka

Začinska zabrana je zapravo efikasna u školskim i fakultetskim menzama, a pokrenuta je kao pokušaj da se smanji unos šećera u ishrani mladih, a takođe i da se zaštiti nacionalna kuhinja.( U međuvremenu u SAD, kečap je klasifikovan kao biljka).

13. Burundija - Džogiranje sa prijateljem

Trčanje u grupama(definisano kao dvoje i više ljudi) je zabranjeno na ulicama glavno grada Burundije. Tračanje sa prijateljima je objašnjeno kao izgled bunta i revolucije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

14. Severna Koreja - Nošenje farmerki

U Severnoj Koreji je krivično delo ako nosite farmerke jer one simbolizuju neprijatelja - Ameriku.

(Distractify.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track