NEVIĐENI LOPOVLUK: Deka iz firme iznosio novac u omotima od čokolade, a onda je nagrabusio!
Foto: Policija Kent

Neverovatno

NEVIĐENI LOPOVLUK: Deka iz firme iznosio novac u omotima od čokolade, a onda je nagrabusio!

Ludi svet -
Iako je njegova metoda krađe bila diskretna, nije uspeo da se izvuče bez da ga neko uhvati. On je polako postao sumnjiv zaposlenima, koji su ga onda pretražili

Lopov Piter Mils (68) mesecima je sa svog radnog mesta iznosio novčanice u iznosu od 50 funti iz tri puta dnevno. Neočekivano je da je on to radio tako što je punio prazne omote čokolade KitKat što ga nije činilo sumnjivim jer je inače bio poznat kao ljubitelj čokolade!Ukrao je preko 20.000 funti, odnosno 27.000 evra iz kompanije "Vaultex Limited" u Kentu, a ovu količinu novca uspeo je da iznese između februara i maja prošle godine.Iako je njegova metoda krađe bila diskretna, nije uspeo da se izvuče bez da ga neko uhvati. On je polako postao sumnjiv zaposlenima, koji su ga onda pretražili i pronašli novčanice u pakovanjima od čokoladice.

Foto: Kent Policija
Foto: Kent Policija

Nakon toga su pretražili Milsov auto i tu našli još novca. Kada su mu pretražili ormarić u kancelariji, pronašli su samo veliku količinu praznih omota od čokolade. U razgovoru sa policijom, Piter je poricao da je krao novac i tvrdio da se novac slučajno zalepio za već otvoreni omot. Naravno, njegova priča nije zavarala nikoga pogotovo zato što nije mogao da objasni velike količine novca koje su pronašli u njegovom posedu.Pored povratka celokupne količine novca, dobio je kaznu od 21 mesec u lokalnom zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track