SUBOTNJA SABOTAŽA: 7 načina kako sebi vikendom uništavamo život
Foto: Profimedia

Odmor? kako da ne...

SUBOTNJA SABOTAŽA: 7 načina kako sebi vikendom uništavamo život

Ludi svet -
Moderan čovek živi u petoj brzini, juri s jednog sastanka na drugi, ali u celoj priči uspeva da se zdravo hrani i redovno odlazi u teretanu, sve dok ne dođe vikend

Nova bolest modernog doba: jedemo "zeleno", radimo trbušnjake i sklekove, izbegavamo ugljeno-hidrate i idemo na trčanje u zoru, a onda dođe vikend i napijemo se "kao niko" a onda sve začinimo masnom pljeskavicom.Ovo je 7 načina kako sebi vikendom uništavamo život.

1. Sabotiramo svoje zdravljePetak uveče tamo negde između 22 i 23 sata, a većina nas kreće u napad na frižider, ormarić s grickalicama ili fast fud u kraju. 'Šejkovi' postaju pivo, trbušnjaci se pretvaraju u posezanje za čipsom, a jedina rekreacija je puzanje četvoronoške nakon 7587. runde u lokalnom kafiću.

2. Sabotiramo svoj način prehraneSav trud proteklih pet dana uništimo džambo picom u ponoć koju obavezno zalijemo s pet piva. Najmanje. A nikada nam ne pada na pamet da se zapravo nalazimo u začaranom krugu gde naše vikend navike potpuno anuliraju svu ovsenu kašu i pretrčane kilometre.

3. Sabotiramo svoje odnose s drugimaŽurke i ozbiljna veza su obično jako opasna kombinacija koja može da ima ozbiljne i jako bolne dugoročne posledice. A pijane svađe s prijateljima da i ne spominjemo.

foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

4. Sabotiramo svoj novčanikRuku na srce, sve to košta i to prilično 'masno'. Dvadeset rundi za ekipu se možda u trenutku 'alkoholnog ludila' čini kao sjajna ideja, a onda se najčešće dogodi da drugo jutro nemamo samo glavobolju od pića već i od pogleda na stanje računa.

5. Sabotiramo svoj danAko se vratite kući u 6 ujutro verovatno ćete spavati do 3, trezniti se do 5, jesti do 7, ako ste izdržljiviji ponovo izaći i srušiti se u krevet ranom zorom. A gde su tu šetnje s psom, izleti u prirodu i kafice na suncu?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

6. Sabotiramo svoj ponosSvi smo to prošli – pijane sms poruke koje nismo smeli da pošaljemo, a zbog kojih smo se iduće jutro lupali po glavi. Ukratko, manje pića i divljanja znači i manje uništenog ponosa.

7. Sabotiramo svoju emocionalnu stabilnostJedna od posledica pića je i onaj užasan osećaj neprijatnosti, tuge i srama. Zašto biti tužan zbog nečeg trivijalnog kao što je koktel?

(Elite Daily)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track