MAŠINA ZA POVRAĆANJE: Jedite koliko hoćete i smršajte koliko hoćete
Foto: Printscreen

Bizarno

MAŠINA ZA POVRAĆANJE: Jedite koliko hoćete i smršajte koliko hoćete

Ludi svet -
Ako dosad već niste čuli za Aspire Assist, radi se o napravi koja ljudima omogućava da se prežderavaju, a zatim ispumpaju sadržaj želuca

Ova izuzetno kontroverzna naprava dosad je bila dostupna samo u nekim delovima svijeta, ali čini se da popularnost raste, jer će se uskoro naći u prodaji i u Velikoj Britaniji, gde je dolazak izvazvao niz reakcija, od kojih neke, očekivano, nisu bile pozitivne.

Iako se korisnici mogu pohvaliti odličnim rezultatima (neki su izgubili i 45 kilograma), kritičari tvrde da ovaj izum samo omogućava ljudima da "povraćaju kad požele" te da se ovom napravom ne rešava pravi uzrok debljine.

Pacijenti se prvo moraju podvrgnuti 15-minutnoj operaciji tokom koje im se u želudac ubacuje cevčica. Na nju se kasnije može ugraditi pumpa kojom se u želudac ubrizgava vodu, a zatim izvlači neprobavljenu hranu. Kad se ne koristi, kraj cevčice se zatvara.

Oni koji koriste ovu napravu izbegavaju varenje trećine pojedene hrane.

"Niko ne mora da zna", pišu proizvođači u svom promo materijalu, iako upozoravaju ljude da oprezno žvaću hranu kako se plastične cevi ne bi začepile.

http://www.youtube.com/watch?v=g1hPV8EQfVw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track