KAKAV CAR: Tuži firmu jer prima platu od 5.500 dolara, a sedi kući i ne radi ništa!
Foto: Profimedia

I to se dešava

KAKAV CAR: Tuži firmu jer prima platu od 5.500 dolara, a sedi kući i ne radi ništa!

Ludi svet -
Tako je ukupno dobio 800.000 američkih dolara, a da nijednom nije bio na radnom mestu te nije napravio apsolutno ništa

Jedan železnički inženjer u Francuskoj odlučio se da tuži poslodavca jer ga plaća, a ništa ne radi.

Inženjer Čarls Simon, službenik Francuske državne železnice SNCF, odlučio se na ovu tužbu nakon što je 12 godina redovno primao platu u mesečnom iznosu od 5.500 američkih dolara kao i dodatne bonuse od 600 dolara za praznike, a za sve to vreme je sedeo kod kuće i nije radio apsolutno ništa.

Tako je ukupno dobio 800.000 američkih dolara, a da nijednom nije bio na radnom mestu te nije napravio apsolutno ništa.

Simon želi naknadu štete jer smatra da mu je SNCF uništio karijeru.

Naime, 2003. Simon je suspendovan nakon što je otkrio muljaže u firmi u vrednosti čak 22 miliona američkih dolara. Tada je bio na radnom mestu u logističkoj kompaniji "Geodis Solutions", koja je ispostava SNCF.

“Nakon tri godine rada, otrkio samo prevare u vezi s lažnim frakturama što je na godišnjem nivou iznosilo čak 22 miliona američkih dolara,” rekao je Simon.

Nakon što je lokalnim vlastima prijavio ovo svoje otrkiće, šef ga je poslao kući i rekao mu da pričeka dok mu ne pronađu drugo radno mesto. Tako je prošlo 12 godina i Simon je ljut jer smatra da je imao potencijala za velika postignuća na profesionalnom planu. Simon je uveren da nije jedini koji je marginaliziran na ovaj način, nakon što je otkrio nepravilnosti u radu firme, te se nada da će njegov slučaj i tužba koju je podneo pomoći ostalim ljudima u njegovoj situaciji.

Simon je tokom ovih 12 godina napisao čak nekoliko pisama pritužbe nadređenima u SNCF i podneo nekoliko zahteva za naknadu štete, ali svi njegovi dosadašnji zahtevi bili su odmah odbijeni.

(Telegram.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track