Najnovije vesti

KAKO DA PREPOZNATE OSOBU, OPSEDNUTU ĐAVOLOM: Srpski teolog tvrdi da je ovo česta pojava kod nas
Foto: Profimedia

Newsweek Srbija

KAKO DA PREPOZNATE OSOBU, OPSEDNUTU ĐAVOLOM: Srpski teolog tvrdi da je ovo česta pojava kod nas

Ludi svet
Spolja posmatrano, opsednutost se manifestuje depresijom, suicidalnošću, autodestruktivnošću, korišćenjem opijata, objašnjava teolog Goran Avram

Iako u Srbiji postoji malo sveštenika koji pristaju da se bave isterivanjem đavola, pojedini stručnjaci tvrde da je posednutost sotonom česta pojava kod nas.

Oni koji opsednutog đavolom zamišljaju onako kako su žrtve nečastivog prikazane na filmovima jesu u pravu, ali neke njihove karakteristike su malo poznate.

Spolja posmatrano, opsednutost se manifestuje depresijom, suicidalnošću, autodestruktivnošću, korišćenjem opijata.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Na oko 1.000 psihički obolelih osoba dolazi jedna opsednuta. Kod totalno posednutih menja se i struktura kostiju, pa tako mogu da okreću glavu unazad. Uz to, odlično vladaju aramejskim jezikom", tvrdi teolog i glavni vojni kapelan pri Vojsci Srbije Goran Avram.

Verski analitičar Draško Đenović smatra da egzorcizam nije u velikoj meri zastupljen u Srbiji i da SPC nema ovlašćene i školovane egzrociste. "Egzorcizam je sastavni deo hrišćanstva. Postoje određene molitvene radnje, ali koliko je to zastupljeno, vrlo je teško reći jer se ne govori javno kad se dešava."

Kako prepoznati opsednutog čoveka- znoj mu smrdi na sumpor- pokazuje odbojnost prema religijskim simbolima i vrednostima- poseduje snagu nesrazmernu fizičkoj građi i starosti- odlično govori strane jezike koje do tada nije znao

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...