(VIDEO) NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Udarila ga je munja, a onda je počeo da čita tuđe misli
Foto: Jutjub

Postao je Supermen

(VIDEO) NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Udarila ga je munja, a onda je počeo da čita tuđe misli

Ludi svet -
Čim sam ušao u auto, pogledao sam svoju ruku koja je bila crna, a zlatni prsten koji sam nosio bio je savijen, kazao je

Video u kojem je snimljeno kako australijskog fotografa Brajana Skinera udara munja postao je hit na internetu sa gotovo 100.000 pregleda. Muškarac koji je preživeo udar groma tvrdi da je to bilo iskustvo koje mu je promenilo život i da je u tom trenutku postao sposoban da 'čuje' tuđe misli.- Udarila je vrlo blizu, otprilike pet metara od mene - kazao je Skiner čija je supruga Džulija slučajno uhvatila incident koji se dogodio 30. decembra 2014., dok je snimala Brajana kako fotografiše munje. - Krenuo sam rukom prema fotoaparatu kako bi zaustavio snimanje duge ekspozicije i bukvalno sam video svetlost kako prolazi kroz moju ruku. Činilo se kao da je sve stalo... potpuno vantelesno iskustvo. Činilo mi se kao da gledam svetlosnu kugu kako struji mojom rukom punih pet minuta - ispričao je Brajan Skiner. Srećom, Skinera nije direktno pogodila munja i uspeo je da pobegne.

- Čim sam ušao u auto, pogledao sam svoju ruku koja je bila crna, a zlatni prsten koji sam nosio bio je savijen - kazao je. Iako je njegova ruka bila teško opečena, tvrdi kako mu je zlatni prsten najverovatnije spasio život jer je primio na sebe većinu udara koji je prolazio kroz ruku. Posle tog incidenta odvezao se doktoru. Na rendgenu koji mu je doktor pokazao nijedna kost nije bila slomljena, i imao je samo nekoliko modrica. Brajanu Skineru od tada su počele da se događaju neobjašnjive stvari za koje, kaže, zna da mu ljudi neće verovati. - Moja čula sedam dana nakon udara bila su pojačana. Mogao sam da vidim stvari koje inače nisam i da čujem na veliku daljinu, čak do kilometra, a postao sam i puno snažniji - priča Skiner koji tvrdi da je mesec dana mogao da čita tuđe misli.- To je bilo najčudnije iskustvo. Kada bih pogledao nekog mogao sam da čujem šta misle, kao da su meni govorili. Pitao sam se da li haluciniram, a onda bi im to ispričao, a oni bi me čudno gledali. Ipak kada bi neko ušao u prostoriju, znao sam šta će reći i pre nego što su to izgovorili.

- Mislio sam 'Da li sam ja Klark Kent? Supermen? - nasmejao se pa dodao: - ipak udar munje me stvarno promenio. Mogao sam da podižem tegove tri puta teže nego inače - priča Skiner koji je hteo naučno objašnjenje za to što mu se dogodilo.- Neki stručnjaci veruju da kada preživiš udar munje energija ostaje u telu. Sada svaki put znam kada se oluja približava - moja ruka bukvalno pulsira. - Volim da fotografišem munje. To radim već 25 godina. Ali ovo je bio poziv za buđenje. Sada više život ne uzimam zdravo za gotovo. Naš život na zemlji je tako kratak i dragocen - zaključio je Skiner. Pogledajte video:

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track