OVO SE U SRBIJI NIKAD NE BI DESILO: Izrezali novčanice u vrednosti od 20.000 evra na komade!

Zagonetka

OVO SE U SRBIJI NIKAD NE BI DESILO: Izrezali novčanice u vrednosti od 20.000 evra na komade!

Ludi svet -
Krajem avgusta po nemačkom gradu Darmstatu počele su da niču isečene novčanice evra, prepuštene ulicama i vetru

Nemačka policija iz Darmstata na više mesta po gradu pronašla je izrezane novčanice evra vrednosti 50, 100 i 500 evra. Zasad se to pokazalo kao nerešiva zagonetka.

Krajem avgusta po nemačkom gradu Darmstatu počele su da niču isečene novčanice evra, prepuštene ulicama i vetru, a policija je otkrila samo jednu stvar o toj zagonetki - novčanice su prave i dosad je pronađeno "evro slagalice" u vrednosti od oko 20.000 evra.

Zašto neko namerno uništava novčanice evra i prosipa ih po gradu, motiv je kojeg policija nije uspela da shvati, a Nemačka federalna banka potvrdila je da je reč o (nekada) valjanim novčanicama.

Dosad su se uništeni evri pojavili na čak 23 lokacije u navedenom gradu, s tim da je u najmanje jednom slučaju uništen novac pronađen nasred ulice.

Osoba ili osobe odgovorne za te bizarne događaje, očigledno ne mare za troškove, jer među izrezanim novčanicama su i one od 500 evra.

Neki od građana Darmdstata koji su naišli na uništene novčanice, pokušali su iste da zamene u banci, ali to nije tako lagano, jer novčanice prvo moraju na proveru, a nakon toga i samo ako je više od 50 odsto novčanice u komadu, može da nastane zamena oštećene novčanice.

Misterija i dalje ostaje nerešena.

(Local)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track