Najnovije vesti

(VIDEO) OVO SU NAJSKUPLJA ALKOHOLNA PIĆA: Prvo na listi košta neverovatnih 866.000 evra!
Foto: Thinkstock

Verovali ili ne

(VIDEO) OVO SU NAJSKUPLJA ALKOHOLNA PIĆA: Prvo na listi košta neverovatnih 866.000 evra!

Ludi svet
Predstavljamo vam najskuplja alkoholna pića na svetu. Ovde se i od cene zavrti čoveku u glavi

Ako ikada dobijete na lutriji možda poželite da probate neko od ovih pića koja spadaju u najskuplja na svetu.

Kentucky Derby Mint Julep

Cena: 850 evra

Čuvena trka konja u Kentakiju poznata je i po ovom piću. Tokom dva dana održavanja napravi se oko 120.000 ovih koktela! Woodford Reserve burbn, Moroccan mint i South Pacific šećer stavljaju se u srebrnu Tiffany & Co čašu sa ledom sa Arktika.... Fensi, nema šta.

Originalni Mai Tai

Cena: 1.100 evra

Ovo piće se služi u Belfast Merchant hotelu. Osmišljeno je 1944. godine, a ovaj hotel koristi identičan rum koji je korišćen i pre 70 godina.

Platinum Passion

Cena: 1.300 evra

U pitanju je jedno od najprestižnijih pića u baru Duvet, koji se nalazi u Njujorku i gde se umesto sedenja na stolicama, leži na krevetima. Ruinart šampanjac, tropsko voće, med, smeđi šećer i L’esprit de Courvoisier je miks ovog pića, koje vam se servira pravo u krevet.

Ritz-Paris Sidecar

Cena: 1.350 evra

Hotel Ritz-Paris je dom ovog koktela. Napravljen od konjaka koji datira iz perioda između 1830. i 1870. godine, ovo je koktel koji pariska elita obožava.

Salvatore's Legacy

Cena: 7.450 evra

Svetski poznat šanker i koktel majstor Salvatore Kalabrese, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kada je izmiksovao ovo biće na bazi konjaka. Sadrži 40 ml konjaka 1788 Clos de Griffier Vieux, 20 ml 1770 Kummel likera, 20 ml 1860 Dubb Orange Curacao i male količine Angostura Bitters iz 1900. godine. Baš se potrudio da napravi nešto skupo...

Vieille Bon Secours Ale

Cena: 10.300 evra

Ovo belgijsko pivo pravi porodična pivnica koja se zove "la Brasserie Caulier". Staro je deset godina i ima osam odsto alkohola, a dostavlja se direktno na kućni prag osobe koja ga naruči.

Winston Coctail

Cena: 12.200 evra

Svetski rekord u najskupljem koktelu koji je držao Salvatore, pobijen je kada je Džoel Hefernan napravio ovo piće. Ono sadrži 60 ml Croizet 1858 Cuvee Leonie konjaka, koji po flaši vredi 5.500 evra.

Diamond Is Forever

Cena: 19.600 evra

Ovo piće se može popiti u Ritz-Carlton hotelu u Tokiju i dolazi u paketu sa jednokaratnim dijamantom. Na razočaranje hotela, samo dva ova pića su do sada poslužena. Hmm, pitamo se zašto...

Legacy by Angostura

Cena: 21.650 evra

Na proslavi 50 godina nezavisnosti Trinidada 2012. godine, pušteno je prodaju svega 20 boca ovog pića - ni manje, ni više nego u flaši od kristala i srebra.

The Jewel of Pangaea

Cena: 21.650 evra

Najskuplje piće Azije, može se naći u klubu Pangaea u Singapuru, u klubu za bogataše. Pored brendija i šampanjca koji čine ovo piće, ono se poslužuje sa jednokaratnim dijamatnom, tako da - pažljivo pijte...

Penfolds Ampoule

Cena: 147.500 evra

Najskuplje crno vino na svetu, proizvedeno je samo 12 puta. Svaki uzorak se poslužuje u čaši koja izgleda kao strelica.

Armand de Brignac Midas

Cena: 185.500 evra

Ova flaša šampanjca je teška 45 kilograma, visok je jedan metar,  sadrži 40 regularnih flaša šampanjca. Takođe, obojena je zlatom.

Macallan star 64 godine

Cena: 400.000 evra

Sudeći po Ginisovim rekodima, ovo je nasjkuplji viski koji je ikada prodat. Samo jedna boca je napravljena i prodata na aukciji 2010. godine, a novac je otišaou u dobrotvorne svrhe.

Diva VodkaNordid

Cena: 866.000 evra

Napravljena u destilerijama u Škotskoj, ova tri puta filtrirana votka se provlači kroz led, ugalj i pesak koji sadrži drago kamenje. Sve to smešteno je u bocu sa Svarovski kristalima. Ma, prava sitnica.

(Mondo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...