(VIDEO) SADISTIČKO MUČENJE: Kroz ovo svi borbeni piloti moraju da prođu!
Foto: Jutjub

Ko sme?

(VIDEO) SADISTIČKO MUČENJE: Kroz ovo svi borbeni piloti moraju da prođu!

Ludi svet -
U video snimku ispod videćete pilota koji doživljava efekat 9 G sila. Očigledno je kroz šta prolazi njegovo telo po ekspresijama lica pa do njegovog disanja

Od kada ste se rodili, vi doživljavate gravitaciju u standardnoj 1 "G-snazi" što je sila gravitacije na površini Zemlje. Verovatno će tako ostati do kraja vašeg života, osim ako ne planirate da postanete vojni pilot.

Svako ko je zainteresovan za let u borbenim avionima mora prvo da dokaže svoju sposobnost da izdrži izuzetno visok nivo "G-sile". S vremena na vreme, borbeni piloti moraju da izdrže silu ubrzanja do 9 G.Pilot na obuci mora da pobedi zloglasnu centrifugu, mašinu koja stimuliše G-silu sa kojom bi došli u kontakt dok lete i manevrišu.

U video snimku ispod videćete pilota koji doživljava efekat 9 G sila. Očigledno je kroz šta prolazi njegovo telo po ekspresijama lica pa do njegovog disanja. U jednom trenutku i njegovo lice počinje da se menja.Možete da čujete njegovog instruktora koji kaže: "Skupi noge" Drži se. Stisni zadnjicu". Ove fizičke tehnike poznate su kao anti G manevri. Dok mu u isto vreme vazduh izlazi pod pritiskom iz pluća i kontraktuju mu se mišići u telu, njegova krv napušta mozak.

To povećava pritisak na karoitidne arterije i pomaže pilotima da se poveća tolerancija na G silu i da se ne onesveste. Odgovarajuća obuka je vrlo važna.

Mi nikada ne bismo preživeli ovakvu obuku. Izgleda apsolutno zastrašujuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track