(VIDEO) ČUVALA JE 30 GODINA A NIJE ZNALA DA JE OPASNO PO ŽIVOT: Neaktiviranu bombu koristila kao vaz
Foto: Profimedia

Zastrašujuće

(VIDEO) ČUVALA JE 30 GODINA A NIJE ZNALA DA JE OPASNO PO ŽIVOT: Neaktiviranu bombu koristila kao vaz

Ludi svet -
Kada je imala petnaest godina, Ketrin je pronašla nešto, igrajući se u školskom dvorištu, što je ličilo na bombu iz Prvog svetskog rata, od tada se nije odvojila od nje

Iskopala je iz zemlje i, misleći da nije opasna, odlučila je da je zadrži. Ketrin Rolins, (45), kaže da je koristila ovu bombu kao vazu za cveće više od trideset godina, dok jednog dana nije pomislila da možda i nije baš tako bezbedno.

Foto: Youtube/screenshot
Foto: Youtube/screenshot

I nije bilo. Ova Britanka je u intervjuu objasnila da, dok je listala kanale na televiziji, naišla na dokumentarac o bombama kojima su Nemci gađali Britanske gradove u Prvom svetskom ratu. Ovo je nateralo Ketrin da se zapita, pa je kontaktirala nadležne i objasnila im kako izgleda bomba u kojoj je preko trideset godina čuvala cveće. Ubrzo zatim, tim policajaca iz bombaškog tima je došao do njene kuće kako bi uklonili napravu. Kako se ispostavilo, bomba je još uvek imala ekpsloziva u sebi, tako da je Ketrin sve ovo vreme držala cveće u smrtonosnoj vazi.

"Policajci su rekli da je bomba mogla da eksplodira i ubije sve u radijusu od dvadeset metara, čak je mogla i da sruši celu kuću", rekla je Ketrin, "Držala sam je na kaminu tri decenije. Čak sam i igrala oko nje".

Foto: Youtube/screenshot
Foto: Youtube/screenshot

Ali sve se dobro završilo. Kada je eksploziv izvađen iz bombe, ona je vraćena vlasnici. Ketrin je udata i ima dvoje dece, kaže da i dalje planira da koristi svoju vazu.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track