ZAMENJEN U PORODILIŠTU: Živeo je u siromaštvu, umesto u bogatoj porodici, evo kako se završilo
Foto: Profimedia

Tokio

ZAMENJEN U PORODILIŠTU: Živeo je u siromaštvu, umesto u bogatoj porodici, evo kako se završilo

Ludi svet -
Stariji Japanac, koga su u porodilištu zamenili i predali pogrešnim roditeljima, tužio je bolnicu i dobio odštetu jer je život proveo u siromaštvu umesto u izobilju.

Šezdesetogodišnjak, čiji identitet nije otkriven, poželeo je da vrati vreme unazad kada je saznao da su njegovi pravi roditelji bogati i da se njegova biološka braća doslovno valjaju u novcu.

Odgajila ga je žena, koja je jedva sastavljala kraj s krajem nakon smrti muža. Porodica često nije imala osnovne namirnice, zavisili su od socijalne pomoći… U zrelim godinama postao je vozač kamiona i nikada se nije ženio.

Okružni sud u Tokiju naredio je bolnici da plati 300.000 evra odštete zbog greške iz 1953. godine, jer su zamenili bebe rođene u razmaku od samo 13 minuta.

Kada je saznao da je mogao da ima lagodan život, kroz glavu mu je proletelo toliko misli.

"Pitao sam se kako se to moglo dogoditi. Nisam mogao da verujem. Da budem iskren, isprve to nisam mogao da prihvatim, rekao je okupljenima na novinskoj konferenciji u Tokiju.

"Mogao sam da ima drugačiji život."

Da nije došlo do pogreške u bolnici, bio bi odgojen kao najstarije dete u bogatoj porodici s četvoro sinova i imao bi luksuzan život, koji je među ostalim uključivao privatne učitelje.

Umesto toga, odrastao je u jednosobnom stanu u kojemu je jedini luksuz bio radio aparat, a obrazovao se u večernjoj školi dok je u fabrici zarađivao za goli život.

"Težak život kao da je bila njena sudbina", rekao je o ženi koja ga je odgajila. U kasnijoj životnoj dobi morao je da se brine o braći, od kojih je jedan doživeo srčani udar.

Da ne živi sa svojim biološkim roditeljima saznao je slučajno, njegova biološka braća naručila su DNK testiranje jer im je bilo sumnjivo zašto njihov najstariji brat uopšte ne liči na njih. Učinili su to nakon smrti roditelja. Zatim su kontaktirali bolnicu i tražili proveru podataka nakon čega su saznali za pogrešku u porodilištu.

Nesretni Japanac povezao se sa svojom biološkom braćom i trude se da nadoknade izgubljene godine.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

(Cik.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track