IDENTIFIKOVAN ČOVEK KOJI JE POGINUO U SAOBRAĆAJKI PRE 20 GODINA: Društvene mreže rešile misteriju!

Otkriveno

IDENTIFIKOVAN ČOVEK KOJI JE POGINUO U SAOBRAĆAJKI PRE 20 GODINA: Društvene mreže rešile misteriju!

Ludi svet -
Pre više od 20 godina, došlo je do fatalne saobraćajne nesreće u Emporiji, Virdžinija. Sudar je uzeo dva života, ali veza između njih dvojice nije mogla da bude pronađena.

Jedan čovek je imao sa sobom ličnu kartu, a nakon nje identifikovala ga je i njegova porodica. Međutim, drugi čovek nije imao nikakva dokumenta kod sebe.Sve što je imao kod sebe bilo je nešto novca, karte za koncert "Grejtful Ded-a" za 24.i 25. jun 1995. godine u Vašingtonu i poruka za nekog po imenu Džejson. Policija je pokušala da upari ova dva čoveka sa izveštajima nestalih lica, ali nažalost njihova potraga bila je uzaludna.Čovek je postao poznat kao "Grejtful Do" ili "Džejson Do" i ako su vlasti pokušavale da saznaju njegov identitet, konačno slučaj je bio zatvoren. U januaru ove godine, status je postavljen na Imgur, samproklanovanoj naslovnoj strani interneta, u nadi da bi to moglo da pomogne da se uđe u trag njegovim prijateljima i porodici.

Bilo je nekoliko tragova u početku i policija je mislila da će biti u stanju da identifikuje čoveka. Pre DNK, otiska prsta i stomatološke evidencije mora da postoji pretres. Postojala je nada da će broj telefona na poruci koja je pronađena kod njega utvrditi ko je čovek.Ipak, nije bilo odgovora. "Grejtful Do" imao je jedno veoma prepoznatljivo obeležje - domaću tetovažu zvezde. Ipak, nijedna od tih stvari nije pomogla da se sazna ko je on. Slike korišćene u materijalu koju je objavljen u pokušaju da se pronađu ljudi koji ga znaju, su grafički generisane na osnovu tela koju koje je pronađeno, ali se strahovalo da možda nije dovoljno precizno. Kada je slika dospela i na Instagram, desilo se sledeće...

Bilo je nekoliko potraga za raznim stvarima na internetu, ali ova potraga je rešila misteriju i dala zvaničan kraj za porodicu i prijatelje Džejsona kalahana. I dok su neki delovi interneta zaista besmisleni, varljivi i "prljavi", internet je ipak jedno od najvećih kreacija čovečanstva.

(Viral Thread)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track