(VIDEO +18) PRVI FILMSKI POLJUBAC BIO JE IZMEĐU DVE ŽENE: Verovali ili ne, snimak je napravio ubica!

Da li ste znali?

(VIDEO +18) PRVI FILMSKI POLJUBAC BIO JE IZMEĐU DVE ŽENE: Verovali ili ne, snimak je napravio ubica!

Ludi svet -
Sve dok gledamo crno-bele filmove na kojima se stranci ljube, zašto ne bismo prošetali kroz istoriju i pisali o prvom snimljenon poljupcu, uslikanom od strane engleskog fotografa Edvarda Majbridža, negde između 1872. i 1885. godine.

Poljubac je bio između dve žene, ali da ne biste stekli pogrešnu sliku, setite se da u viktorijanskoj kulturi nije postojalo lezbejstvo, a golotinja je bola tu da pomogne Majbridžu da studira pokret na fotografiji.Ispod možete da vidite fotografije iz serije, kao i "film" majbridža "Poljubac". Naravno, ovo je bilo pre nastanka filmske kamere - tako da je on jednostavno uspostavio brzo fotografisanje slika u nizu.

Zanimljiva činjenica: Majbridž je zapravo ubio ljubavnika svoje žene, čoveka po imenu major Hari Larkins, kada je saznao da je on otac njegovog sedmomesečnog sina. Majbridž je pratio čoveka i rekao:"Dobro veče majore, moje ime je Majbridž, a ovo je odgovor na pismo koje ste poslali mojoj ženi", pre nego što ga je upucao. Larkins je umro te noći, a Majbridž je uhapšen. On se pozvao na ludilo na sudu, zbog navodne povrede glave koju je imao pre 12 godina. Porota je odbacila navode ludilai on je zapravo oslobođen jer je ubistvo bilo opravdano.Majbridž i njegova supruga su se razveli, ona je umrla, sin je poslat u sirotište iako je Majbridž plaćao troškove njegovog detinjstva, ali nije održavao kontakt.

(Dangerous Minds)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track