Najnovije vesti

MA KAKVO CRNO MORE I KUPANJE: Zbog ovoga nikada više nećete želeti da odete na plivanje!
Foto: Emgn

Ne, hvala!

MA KAKVO CRNO MORE I KUPANJE: Zbog ovoga nikada više nećete želeti da odete na plivanje!

Ludi svet
Vode su pune strašnih stvorenja koja vas vrebaju. Verujte, nemate nikakve šanse protiv njih jer su neka stara i po nekoliko stotina godina.

Iako niste njihova omiljena hrana, ne smeta im da vas pojedu ili bar da planiraju da vas ubiju.1. KrokodiliOvo je najbliže što ćete ikada biti da upoznate dinosaurusa, i iskreno, zašto biste? Samo se klonite vode. Oni mogu da porastu i preko 6 metara...

2. Basking ajkuleOve ajkule uglavnom jedu planktone, ali svakako ne biste želeli da se suočite sa jednom ovakvom zveri. Samo je pogledajte! Ta usta! Klonite se mora!

3. Džinovska lignjaOvo ogromno grozno stvorenje prekriveno je velom misterije. Malo se zna o ovoj velikoj lignji, ali najveća ikada pronađena bila je veličine autobusa! Može da vas "mazne" i odvede u najdublje delove okeana. Zašto biste to želeli? Klonite se okeana!

4. Džinovski oktopod iz PacifikaOn je najveći primerak oktopoda na svetu. Može da se rastegne i do 6 metara, a i ima odličnu kamuflažu. Zamotaće se oko vas, jel to želite?

5. Grbavi kitoviI dok kitovi generalno imaju prijateljsku narav, oni su ipak masivne zveri od po 30 tona i ne biste želeli da jedan od njuih "sleti" na vaš čamac nakon divnog dana napolju. Jel želite da vam potone brod? Ne? Nemojte ići sa njim na sred okeana gde žive grbavi kitovi!

6. RažaRaže su poprilično lenje u prirodi, ali ako se osete ugroženo, ne želite da budete u blizini. One će zaštititi sebe sa otrovnim repom.

7. AnakondaAko je dovoljno strašno da se o njima napravi film, onda zaista ne želite da budete u vodi sa njima. Ova ogromna zmija živi u vodama Južne Afrike i ona je najveća, najteža zmija na svetu. Ne brinite oko otrova, jer ga nema. Ona se obmota oko vas i prekine vam cirkulaciju do mozga i udavi vas.

Vrsta ogromna anakonde je za sada nepoznata, ali fotografisana je iz aviona tako da je sigurno reći: ne idite tamo na kupanje!

8. Kit ajkulaNajveća riba na svetu. Kit ajkula se obično hrani planktonima, ali da li mislite da bi se one uzbudile da im se jedan mali čovek zagubi u ustima? Ne. Ne bi! Zapravo, verovatno misle da ste jako ukusni. Sada izlazite iz vode!

9. Nomura meduzaOna se obično nalazi u Japanu i ogromna je! Veća je od čoveka, a i vrlo je otrovna, tako da, klonite se japanskih voda.

10. SabljarkaOva riba je oružje. Nisu poznate po napadima na ljude dok nisu isprovocirane ali to ne znači da neće!

11. Velika bela ajkulaNaravno da nećemo dozvoliti da tekst prođe bez njih. Za razliku od kitova, ajkule vole meso i ne stide se da napadnu ljude. Zapravo, to rade 5-10 puta godišnje.

12. Trava ubicaDa! Trava ubica! Nije čak ni živa i hoće da vas ubije. Zapravo, u ovu travu se zakače ronioci i udave.

(EMGN)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...