DOKTORI SU JE ISKLJUČILI SA APARATA KADA SU MISLILI DA SE NEĆE IZVUĆI: Onda se desilo čudo!
Foto: Facebook

Sudbina

DOKTORI SU JE ISKLJUČILI SA APARATA KADA SU MISLILI DA SE NEĆE IZVUĆI: Onda se desilo čudo!

Ludi svet -
Jedna od najtežih odluka sa kojom neka osoba treba da se suoči jeste da li da isključi sa aparata voljenu osobu. To je bolna odluka za koju se nadamo da niko od vas neće morati da donese.

Međutim Peletijer-Svap porodica je morala da donese odluku i to brzo!Stiven Peletijer-Svap vratio su se kući jednog dana u Februaru i otkrio nešto nezamislivo. Njegova majka, Linde ležala je onesvešćena na podu. Sa samo 45 godina, Linde je bila relativno zdrava osoba, ali pala je u komu u kojoj je bila sledećih 12 dana.Nakon provedenog vremena u bolnici, doktori su bili šokirani situacijom. Nakon istraživanja svih mogućih opcija, oni su rekli njenoj porodici strašne vesti. Oni više ništa nisu mogli da učine za nju.

U tom trenutku, porodica je morala da donese jako tešku odluku. Linde ih je zamolila da sačuvaju njene organe za donaciju, a ovo je jedino bilo moguće ako je isključe sa aparata. Poštujući njenu odluku, njena porodica odlučila je da se oproste sa njom.Upravo tada desilo se nešto neverovatno. Kada su doktori isključili aparate, svaki član porodice seo je pored nje da se oprosti. U tom trenutku, Linde se probudila i čula je svaku reč koju su govorili.Ona je rekla za CBS 5: "Sećam se da su mi ljudi pričali. Sećam se kada su došli da me posete, sećam se kada mi je rođaka čitala."

"Doktori su rekli mojoj porodici da ću početi da ispuštam neke zvukove kada me isključe sa aparata. Bila sam nemoćna. Nisam mogla da se pomerim. Nisam mogla da pričam, da odgovorim. Mogla sam samo da čujem razgovore oko mene i o meni", nastavila je Linde."Sećam se da mi je doktor otvorio oči i rekao mojoj porodici da nemam nikakve reakcije."Sledećeg dana, Linde je napokon mogla da progovori i čudo se dogodilo baš ispred očiju porodice.Nakon njenog iskustva, ona ima samo jedan savet za sve - "Samo zato što niste svesni ne znači da ne možete da čujete. zato treba da pričate sa svojim voljenima ako su u toj situaciju. Oni vas čuju."

#MUSTWATCH: Imagine making the painful decision take your unresponsive loved one off of life support...and they survive! This is Lyndee's story. She was in a coma, but what her family and doctors didn't know is she could hear discussions, even the ones doctors had with her family about the process of dying. Feel free to share.

Posted by YettaGibson on Thursday, March 3, 2016

(Shareably)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track